Bollywood delegatie naar Nederland

Bollywood delegatie naar NederlandTussen 10 en 15 oktober bezoeken 15 Indiase media- en entertainmentbedrijven Nederland. Het is voor het eerst dat een dergelijke delegatie uit deze sector Nederland aandoet. De delegatie is in Nederland op uitnodiging van een cluster van Nederlandse bedrijven uit de media- en entertainmentsector, het 2g@there ME-India programma.

India heeft in potentie de grootste media- en entertainmentmarkt van de wereld. Op dit moment produceert India jaarlijks al meer films dan de Verenigde Staten. Omdat Nederland de creatieve sector als belangrijk (export)product ziet is deze inkomende misse een belangrijke stap in het aanboren van relaties en het stimuleren van zaken doen met India.

Onder de bezoekers zitten een aantal filmmakers, waaronder filmregisseur Rahul Dholakia bekend van de films Parzania (Naseeruddin Shah) en Lamhaa (Sanjay Dutt; Bipasha Basu en Kunal Kapoor). Maar ook regisseuse Rajni Basumatary, zij is verbonden aan productiehuis Percept Picture Company een groot Indiaas filmproductiehuis. Verder komen Indiase prominenten zoals Nileish Malhotra, die verantwoordelijk is voor de grote Bollywood concerten in Nederland van artiesten als Shreya Goshal en Rahat Fateh Ali Khan en Prakash Sharma die verantwoordelijk is voor het succes van Indiase films en televisie in Rusland, naar Nederland.

De delegatie zal op 11 oktober officieel ontvangen worden bij het NL EVD Internationaal, door directeur Marije Hulshof. Tijdens het programma bezoeken de Indiase bedrijven creatieve Nederlandse ondernemers, steden en filmlocaties in Zuid Limburg, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam. Ze bezoeken onder andere de Creative Factory in Rotterdam, Panorama Mesdag in Den Haag en de Endemol studio’s in Amsterdam. In Heerlen zal de toeristische trekpleister Mondo Verdo op het programma staan.

Het doel van de missie is om de bedrijvigheid tussen Nederland en India op het terrein van de media- en entertainment te bevorderen.

1 REACTIE

  1. […] post by Administrator Posted on Thursday, October 7th, 2010 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.