Eerste ‘homofilm’ uit Bollywood

Eerste 'homofilm' uit BollywoodDe Indiase regisseur Sanjay Sharma, die bekend staat om zijn omstreden politieke films, komt binnenkort met de eerste ‘homofilm’ uit Bollywood. De film ‘Dunno Y… Na Jaane Kyun’ is volgens de Britse BBC de Indiase tegenhanger van ‘Brokeback Mountain’. Vorig jaar probeerden een aantal politici een wet door het parlement in te voeren die homoseksualiteit strafbaar stelde. Het Indiase gerechtshof oordeelde echter dat dit in strijd is met de grondwet en verwierp het wetsvoorstel. Dit was voor Sharma het startsein om met de eerste serieuze Indiase homofilm te komen.

Het verhaal draait om een mannelijk fotomodel die naar Mumbai reist op zoek naar werk en daar een seksuele relatie aanknoopt met een andere man. Eén van de hoofdrollen wordt gespeeld door de broer van regisseur Sanjay Sharma. Andere rollen worden gespeeld door bekende Bollywoodsterren als Zeenat Aman, Helen en Kabir Bedi.

Bollywood staat, ondanks zijn rijke filmtraditie, bekend als een conservatief bolwerk waar zelfs heteroseksuele kusscenes als onfatsoenlijk gezien worden. Sharma gelooft echter dat het Indiase publiek wel rijp is om dit omstreden thema in bioscopen te bekijken. Volgens hem is de Indiaase cinema toe aan wat meer sociaal bewogen thema’s. Critici hopen dat de film een maatschappelijk debat op gang brengt waarin meer begrip zal ontstaan over de leefwereld van homoseksuelen.

32 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Thursday, February 4th, 2010 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

  2. Dit is niet het eerste homofilm uit bollywood. Men vergeet “My Brother Nikhil”.

    En het indiaase publiek is nog lang niet rijp voor zulke soort films. Dus er zullen zeker protesten in India volgen.

    Hier in Nederland is men wat meer gewend. Maar of de hindoestaanse gemeenschap zo’n film gaat bekijken?! Ik heb mijn twijfels.

    Verder heb ik niks tegen homo’s, maar ik pas alvast voor deze film.

  3. dit is niet de eerste homofilm?!
    hallo… Dostana!?
    dit is de 1ste gayfilm waar ze een sexrelatie hebben
    en het zo waarschijnlijk ook een flop worden..

  4. een hom film uit india? ik ben benieuwd , hier in nederland is men heel wat gewend , maar in india? op t.v. heb ik gehoord dat de mensen in india heel conservatief zijn,zouden de mensen in grote steden dat ook zijn?

  5. zolang volwassenen vanaf 21 het doen is niet zo erg wat anders vind ik niet goed,homo’s zijn ook mensen.

  6. De indiase film industrie wil niet achter blijven.
    Ze zijn gewoon nalopers, vind ik.
    Iedereen weet dat er homo’s overal zitten,
    maar om nu een film erover te gaan maken.
    Ze doen maar.
    Wats next????????
    Ze hebben al een paar sex films gemaakt, om niet naar huis te schrijven.
    Ik vind het gewoon, raar, dat India zulke stomme dingen gaat doen

  7. ieuuww
    wat is dat goorrrr
    ik vind het ook maar niks
    het wordt eggtt zeker
    een levenloze film
    met alleen maar drama
    ik snap niet dat die gekke regiseur
    wat wilt bereiken met een HOMO film
    pffff
    eggtt levenloos

  8. Ik ben heel benieuwd naar deze film, misschien krijgt deze onderwerp meer aandacht in India, hoop ook dat het met de jaren geaccepteerd zal worden in India.

  9. nou dit wordt geen hit zo te zien
    en de indiase bevolking is niet klaar ervoor
    ze hebbe er moeite mee waneer 2 hetero`s zoenen

    in dostana hadde ze geen relatie en ze deden net alsof ze homo warren
    maar ik pas voor deze film

  10. Gatver!!!!
    Als ze deze film de eerste homofilm noemen dan was Dostana nog niks. Maar ik ben wel benieuwd.

  11. nou dit gaat wt worden zeg dit had ik egt niet verwacht oookal loopt india achter nou ik hoef geen gay film te zien ik heb niks tegen homo`s maar om er nu een film over te maken ????
    die sla ik over en de mense in india zulle er niet al te blij mee zijn denk ik

  12. Gadver een homofilm hoe bedoel je vies. Ik heb nix tegen homo’s maar, voor india dat kan niet. Wil india ook een wet voor homo’s of wat. Er is al veel gedoe in de wereld over homo’s en dan nog een film erover,

    Mijn mening is dat ik het niet te doen vind maar ja. Homo zijn ook mensen. En je moet mensen accepteren hoe ze zijn ( gehandicapt, lesbie, homo, dun, dik, bruin, wit, lelijk, mooi enz). Want niet iedereen is perfect. Iedereen heeft wel wat die,vind dat het niet mooi is.

    De groeten

  13. bn@ je bedoelt zeker hier is en mooie rol voor jou
    oooh wat vindik het tog zielig dat je daar niet in plaats van die andere gay mag spelen
    sorry gay maar komt goed met jou je zal snel een andee gay vinden en trouwens ik ken een jongen die ook gay is zal ik iets voor je regelen

  14. Hoi

    Ik heb al die reacties hier gelezen en ik het erg zielig voor degenen die zo negatief doen over Homo’s en het ook nog vies durven te zeggen. Wel ik zou zeggen kijk eerst naar jezelf hoe schoon jij ben en ten tweede als je niet in een ander kan verplaasten of niet eens de moeite kan nemen om deze mensen te berijpen dan heb je absoluut geen recht om ze vies te noemen. Wat je moet doen is je laten behandelen en nakijken of je wel zelf geen probleem heb met je coming-out want degenen die het zo hard schreeuwen over vieze homo die zijn het ergst.
    Dus aub als je niets goeds kan zeggen hou je smoel en doe iets nuttgs.
    Het zijn nl. jullie soort mensen die het leven laten verzuren en verpesten voor een ander. Maar als diezelfde homo voor jou iets heel belangrijks kan betekenen dan is hij/zij niet vies zeker. Jullie zijn gewoon jaloers en hypocriet.

    Hoe durft men te zeggen dat India niet klaar voor is. Heb je daar onderzoek naar gedaan. Wanneer denk je dan dat India wel klaar voor is. Als jullie zo negatief blijven doen dan is geen enkel land klaar voor. Gebruik je stel hersens als je die nog heb.

    Degene die daar een film over durf te maken kan ik alleen maar toejuichen en wens die persoon erg veel succes. Deze filmmaker begrijpt tenminste wat een homo doormaakt.
    Bravo Sanjay Sharma. Petje af voor u. Ik sta in ieder geval achter hem.

    Laat de hypocriete wezens maar een keer ook zo iets meemaken dan gaan ze wel anders piepen en misschien komen ze wel achter hoe een Homo zich voelt als ze zulke berichten lezen.

    Have a nice day and a happy live my Homo friends.

    love Roy

  15. Hallo mensen,

    Ik vind het erg zwak van deze mensen die zo denken over deze
    film, al hebben wij hem niet nog gezien.
    You never know, hoe leuk en mooi deze film wel kan zijn.
    Ik vind het heel goed van deze film maker dat hij het lef
    heeft om zo een film te maken.
    Hij kan tenminste iets bewijzen waarscheinlijk met deze film.
    Misschien moeten jullie mensen niet zo negatief denken of
    misschien zelf uit de kast komen.
    Ik hoop dat jullie mensen slim zijn, om gewoon deze film
    te gaan kijken en dan pas jullie oordeel er over te geven.

    M.v.g.

    Baby.

  16. iemand zei “dostana” is een van de eerste h..films.. echt niet. dat was meer een parodie dan een seriuese film over h..’s

  17. […] Bollywood homo film ‘Dunno Y… Na Jaane Kyun’ waarover we begin dit jaar reeds schreven dreigt gecensureerd te worden omwille van twee kusscènes met mannen en een […]

  18. iedereen moet zelf weten wat hij doet,respect voor iedereen india is geen taboe voor homo,zelf in de tijd van gandi waren homos, zelf een van onze goden was homo,als ze happy ermee zij is ok,mensen die negatief reactie hebben weten zelf niet of ze hetro of homo zijn,vandaar al de geeeevrrrrrr
    Groetjes,
    Raj

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.