Weer nieuwe Bollywood film geplaatst op Youtube

Weer nieuwe Bollywood film geplaatst op YoutubeDe nieuwste film van Bollywood regisseur Sudhir Mishra ‘Tera Kya Hoga Johnny’ beleefd haar première in april 2010. De film is echter nu reeds te zien doordat iemand een geripte versie op de populaire videosite YouTube heeft geplaatst. Volgens de Hindustan Times is de film, met hoofdrollen voor Neil Nitin Mukesh en Soha Ali Khan, reeds vertoond op een aantal filmfestivals, maar nog niet vrijgegeven. Het productie bedrijf beweert dat de versie die is geupload naar YouTube een eerste ruwe versie is en dat de uiteindelijke productie er heel anders uit ziet.

Na officiële klachten van het productie bedrijf richting YouTube werd de film verwijderd, maar niet voordat deze ongeveer 500 keer daar bekeken was. Hoewel de video werd verwijderd van YouTube voor het grote publiek, blijkt uit een eenvoudige Google zoekopdracht dat de film inmiddels ook te vinden is op andere (download)sites en fora. De rol van YouTube in dit geval is heel interessant omdat mensen dit platform aan de ene kant gebruiken om illegale inhoud te delen, terwijl aan de andere kant producenten proberen om samen te werken met YouTube om hun films officieel te delen via de site.

2 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Thursday, January 21st, 2010 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.