Bollywood op Oriëntaals Dansfestival

Bollywood op Oriëntaals DansfestivalOp het Oriëntaals Dansfestival dat zondag a.s. gehouden wordt in Het Nationaal Muziekkwartier te Enschede is er ook aandacht voor Bollywood dans. Tijdens het evenement, dat georganiseerd wordt in samenwerking met De Muziekschool Twente en Podium Twente, zijn er meer dan 10 optredens van diverse oriëntaalse dansen waaronder: klassiek, modern, arabia pop, Bollywood, stokdans, fakiract met glasscherven, sluierdans en trommelsolo.

De oriëntaalse dans, ook bekend als buikdans, is een eeuwenoude sierlijke vorm van dansen. Buikdans is een fascinerende en vrouwelijke dans. Buikdans heeft veel facetten en kan rustig en ontspannend of juist temperamentvol en krachtig zijn. Buikdans houdt vooral het isoleren van lichaamsdelen in. Hierdoor kunnen de bekken, de armen, het bovenlichaam en hoofd apart van elkaar én in combinatie bewegen.

Het Oriëntaals Dansfestival vindt plaats op zondag 28 juni van 13.00 tot 17.00 uur in Het Nationaal Muziekkwartier (Wenninkgaarde 40-42 Enschede).

3 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Thursday, June 25th, 2009 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.