Bollywood neemt actie tegen filmpiraterij

Bollywood neemt actie tegen filmpiraterijAfgelopen week werd in de Indiase hoofdstad New Delhi een demonstratie gehouden tegen het kopiëren en verspreiden/verkopen van illegale kopieën van Bollywood films. De Indiase filmindustrie is momenteel US$2.1 miljard dollar waard.

De steeds grote wordende piraterij van Bollywood films kost de industrie naar schatting US$300 miljoen dollar. Hierbij gaat het niet alleen om piraterij in India maar ook in grote Europese steden als Parijs en Amsterdam. Om dit goed aan te pakken zijn Bollywood film studio’s en producers een samenwerking aangegaan met een voormalig top politieagent uit Mumbai. Samen hopen zij deze vorm van piraterij, die Bollywood honderden miljoenen dollars kost, snel aan te pakken.

9 REACTIES

  1. Dat ze eerst maar eens zorgen dat de echte films hier verkrijgbaar zijn, dan kunnen ze voor mijn part heel de copymarkt oprollen. Maar als ik nu moet kiezen tussen een copy van een bollyfilm of geen bollyfilm dan kies ik het eerste!

  2. Ik snap er helemaal niks van…??wat is dit voor domme reclame,zijn ze nou boos alleen voor films?????????als dat zo is dan zijn ze gek.

  3. ik kan het wel begrijpen dat mensen copien kopen omdat de originele
    films veel te duur zijn. en je hebt weinig aanbiedingen in de
    hndustaanse filmgbied.

    het zou leuk zijn als de MEDIA MARKT ook bolly films zouden verkopen dan zou je veel meer aanbiedingen hebben net als die amerikaanse films. die kun je soms voor 6 euro kopen origeneel, dan laat je de
    copieen staan.

  4. “Ik snap er helemaal niks van…??wat is dit voor domme reclame,zijn ze nou boos alleen voor films?????????als dat zo is dan zijn ze gek.”

    Het is heel simpel verklaard. Het kopieeëren of het illigaal downloaden van media (Denk aan Games, Films of CD’s) schendt de Makers veel schade aan.

    Dit wordt ‘Piraterij’ genoemd, en wordt dus niet gewaardeerd. Als iedereen dit gaat doen, dan gaan op ten duur alle film/games of muziekmaatschapijen failliet.
    Gevolg: Er komen geen Films, Cd’s of Games meer en we kunnen weer in de oertijd gaan leven.

  5. […] post by Administrator Posted on Monday, March 9th, 2009 and is filed under 786. You can follow any responses to this […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.