Nationaal Indiaas danscontest in Suriname

Indiaas danscontest in SurinameOp 20 april 2008 organiseert het Indiaas Cultureel Centrum Suriname in samenwerking met de Indiase Ambassade in Suriname de finale ronde van het Nationaal Indiaas danscontest “Payal Ki Jhankaar”, welke zal plaatsvinden in theater Thalia. Payal Ki Jhankaar betekent “Memorizing sound of the anklets”. De initiatiefnemer van deze productie is de Kathak danslerares bij het Indiaas Cultureel Centrum: mevrouw Manjusha Sarvesh Joshi. Zij startte in September 2007 met het geven van danslessen in Suriname aan een groep van 30 leerlingen en heeft nu 127 leerlingen in de leefdtijd van 7 tot 75 jaar. De Indiase dansstijlen die zij dagelijks verzorgt zijn Kathak, folkloristische dans en moderne Bollywood dans.

Mevrouw Joshi heeft in India tijdens verschillende concerten, festivals, modeshows en internationale conferenties optredens en -competities verzorgd en begeleid. De doelstelling van Payal Ki Jhankaar is om Surinaamse artiesten een podium te bieden ter promotie van hun kwaliteiten en vaardigheden waarbij gefocust wordt op de Indiase cultuur. Mevrouw Joshi is sterk van mening dat jong talent de mogelijkheid moet krijgen om publiek te leren kennen en ermee moet leren omgaan: “Het is zonde om jarenlang een kunst geleerd te hebben en het niet te kunnen vertonen aan een groot publiek”.

4 REACTIES

  1. ik zouw graag weten waar is dat dance ik ben gentresert op bollywood danc ik viend het leuk om dancen maar bollywood béy

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.