Première van India’s duurste film ooit

Rajnikanth at BollywoodIn India is afgelopen weekend de duurste film die ooit in het land gemaakt is, in première gegaan. Verrassend genoeg ging het niet om een typische Bollywood film maar om een zogenaamde Kollywood productie, getiteld ‘Sivaji’. Kollywood is de bijnaam voor de Tamil filmindustie, welke gesitueerd is in het Tamil sprekende Chennai (Madras). De hoofdrol in de film is voor de populaire Zuid-indiase acteur Rajnikanth.

De film is gemaakt voor het bedrag van in totaal 15 miljoen US dollar en niet zonder succes. Op vrijdag vochten mensen in Chennai om kaartjes voor de première te bemachtigen. Ook zijn de toegangskaarten voor de komende weken uitverkocht. Fans zijn door het dolle heen en ‘baden’ grote posters van hun held Rajnikanth met melk, hetgeen symbool staat voor geluk en/of succes voor de acteur.

Ondanks het feit dat de Tamil filmindustrie normaal gesproken niet te maken heeft met dezelfde budgetten en distributie van de Hindi filmindustrie oftewel Bollywood, heeft zij een groot bereik en populariteit onder Tamil sprekers in India en Sri Lanka, maar ook in Singapore en Maleisië. ‘Sivaji’ (‘De baas’) gaat daarom een goede periode tegemoet.

15 REACTIES

  1. Dus ze verdiennen niet veel.Voor een top flim en minder dan 12 miljoen € !!!!zegt veel dat ze naar hollywood willen gaan .

  2. Leuk. Is wel duur. Maar al is een film het duurste van de hele wereld, het hoeft niet zo te zijn dat het gelijk een hit word. Maar we wachten af. En in deze film speelt ook dat meisje van de film Awarapan. Die nog moet releasen.
    En naast Kollywood bestaat er ook LOLLYWOOD. Echt grappig…..:)

  3. okeee,

    ja lollywood komt uit pakistan,ik ben zelf ook pakistaans maar kijk liever indiase films dan pakistaanse die vind ik maar dom sommige zijn wel goed net als: qudrat, dupatta jal raha hai en dergelijke
    je hebt ook andere wood’s:tollywod,bollywood,lollywood,kollywood,dollywood enz

    ciao!!!

  4. Wel,

    Hindi begrijp ik al niet allé paar woordjes, en als je nogeens met dat tamil gedoe komt dan euh….. laat maar!!

    Veel werken, minder verdienen, naar de bios gaan, geld uitgeven en wie wordt rijk?
    Armen blijven arme en rijken worden rijker….!!

    And please WOOD’s?? Come on it’s too clichéééé!!

    Mais bon je suis très contente pour toi euh… Rajnikanth.

    Even if i don’t know you.

    Allé affaire a suivre…

    x..x

  5. is dat de duurste film ter…

    whahahahahaha

    geen wonder dat ze allemaal naar hollywood willen gaan

  6. ey tahmine wrom zeg je steeds klik op men naam??
    enne faryal/afghan girl mag da dan ney??

  7. hahhaahahahahahahh lollywoood bestaat dat ook al hahahahhahahahaahhahahahahahahahahahahhaahahahahhahahahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahhahahahahahhahahahah:P 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.