Legendarische Bollywood acteur Dilip Kumar op 98-jarige leeftijd overleden

Opnieuw neemt Bollywood afscheid van een van haar grootheden: de legendarische acteur Dilip Kumar is vandaag, woensdag 7 juli 2021, op 98-jarige leeftijd overleden in Mumbai. Hij was al een tijdje ziek en werd begin juni opgenomen in het ziekenhuis, nadat hij klaagde over kortademigheid. Twee weken later mocht hij weer naar huis.

Dilip Kumar werd geboren als Yusuf Khan in december 1922 in Peshawar – in wat nu Pakistan is – vóór de opdeling van India. Net als sommige van zijn islamitische tijdgenoten, veranderde hij z’n naam toen hij zich aansloot bij de Indiase filmindustrie.

Het leek de afgelopen maand goed te gaan met Kumar, een echte legende die in meer dan 65 films speelde gedurende bijna vijf decennia. Hij debuteerde in 1944 in Jwaar Bhata, maar het was de hit Andaz uit 1949, die hem beroemd maakte. Sommige van zijn films – Mela, Naya Daur, Ganga Jumna, Devdas en Mughal-e-Azam – waren superhits en leverden hem legioenen fans op.

Hij trouwde in 1966 met Saira Banu, zelf een Bollywood-actrice. De twee speelden samen in verschillende hitfilms. Het echtpaar heeft geen kinderen.

Kumar, die wordt vergeleken met de Hollywood-grootheid Marlon Brando, verscheen voor het laatst in een film in 1998. Op sociale media stromen huldebetuigingen binnen voor de legendarische acteur – politici, Bollywood-sterren en zelfs historici hebben hun condoleances getweet.

Bollywood legende Dilip Kumar maakt het goed

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.