Voorouderlijke huizen in Pakistan van Bollywood acteurs Dilip Kumar en Raj Kapoor worden omgebouwd tot musea

Voorouderlijke huizen in Pakistan van Bollywood acteurs Dilip Kumar en Raj Kapoor worden omgebouwd tot musea

Het verzoek om de voorouderlijke huizen van Bollywood acteurs Dilip Kumar en Raj Kapoor om te bouwen tot musea is goedgekeurd.

Op 1 juni heeft de provinciale regering van Khyber Pakhtunkhwa in Pakistan de verkoop van de huizen van de Bollywood-legendes Raj Kapoor en Dilip Kumar goedgekeurd. De eigenaren van de huizen hadden bezwaar gemaakt tegen de verkoop. Dit bezwaar werd afgewezen door de districtscommissaris van Peshawar, Captain (retd). Khalid Mehmud.

De prijs van de huizen zijn vastgesteld op basis van een rapport van de afdeling Bouw en Communicatie. Dilip Kumar’s voorouderlijke haveli is geprijsd op Rs. 80.56.000 (€ 90.806) en het huis van Raj Kapoor werd getaxeerd op Rs. 1.50.000.000 (€1.690.786). De huidige eigenaren noemen de geboden prijzen een schande en voelen zich beroofd.

Het voorouderlijk huis van Raj Kapoor, bekend als Kapoor Haveli, ligt in de legendarische Qissa Khwani Bazar. Het werd gebouwd tussen 1918 en 1922. Raj Kapoor werd geboren in de woning. Het huis van Dilip Kumar is al meer dan 100 jaar oud. Dit huis bevindt zich in dezelfde buurt. Zijn huis werd in 2014 uitgeroepen tot rijksmonument.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.