Bollywood acteur Saif Ali Khan: “Awardshows zijn een excuus om geld te verdienen”

Bollywood acteur Saif Ali Khan: "Awardshows zijn een excuus om geld te verdienen"

Bollywood acteur Saif Ali Khan is een van de acteurs die niet in awards gelooft. De laatste jaren zijn awardshows niet meer bedoeld om acteerprestaties te eren, maar om geld te verdienen. Dat zegt de 50-jarige in een recent interview.

“Waar vroeger de aandacht uitging naar de kwaliteit van een performance is dat de laatste jaren aan het veranderen. Vanaf het moment dat de evenementen een commerciële draai hebben kregen, zie je dat het gaat om geld verdienen.”

“Aan de ene kant verdienen de producenten geld door sponsoren aan de show te binden en acteurs verdienen geld door op te treden. En als je over intelligentie beschikt, dan weet je hoe je je geld moet uitgeven. Dat is wat de waarde is van de awards. Het gaat er niet meer om dat je deel uit maakt van een gemeenschap waar waardering voor kunst de boventoon voert.

“Enkele jaren geleden werd ik gevraagd voor een awardshow. Toen ik daar aankwam, zei iemand hoger in de organisatie tegen mij: ‘We wilden je de prijs voor Beste Acteur geven. Maar je weet hoe het is… Wij geven je de prijs voor Beste Acteur in een komische rol wel. En dat is waarom ik er eerlijk gezegd niet meer in geloof”, voegt hij toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.