Voormalig Bollywood actrice Tanushree Dutta: “Politie van Mumbai is niet te vertrouwen”

Voormalig Bollywood actrice Tanushree Dutta: "Politie van Mumbai is niet te vertrouwen"Voormalig Bollywood actrice Tanushree Dutta mengt zich in het debat over de doodsoorzaak van Sushant Singh Rajput. De 36-jarige zegt in een recent interview dat de politie van Mumbai niet te vertrouwen is.

“De politie van Mumbai is niet te vertrouwen wanneer het gaat om het uitvoeren van een eerlijk en onafhankelijk onderzoek. Ze zijn ontzettend snel met het sluiten van zaken en meestal van het begin in gesprek met de daders en politici. Het is een grote show dat ze mensen oproepen om hun verklaring op te nemen. En die show wordt opgevoerd om het publiek te sussen, want het loopt uit de hand.”

Tanushree verliet Bollywood al ruim tien jaar geleden, maar voelt zich nog steeds betrokken bij de ontwikkelingen in de filmindustrie. En de dood van Sushant Singh Rajput heeft haar diep geraakt.

“Ik was echt geschokt en verdrietig. Ik dacht dat na Jiah Khan (die in 2013 door zelfmoord stierf), zoiets niet zou gebeuren in Bollywood. Het verhaal van Sushant is nog hartverscheurender omdat hij alles in zijn voordeel had.”

Tanushree gaat verder en legt uit waarom de politie niet te vertrouwen is. Ze spreekt uit ervaring en verwijst naar haar eigen zaak over seksuele intimidatie door Nana Patekar. De zaak werd vorig jaar afgesloten wegens gebrek aan bewijs. Dat was het bewijs van de erbarmelijke toestand van de handhaving van de wet in India.

“Ook in mijn geval pretendeerden zij maandenlang onderzoek te doen. Ik heb zoveel tijd en energie verspild met het doen van de aangifte, het indienen van bewijsmateriaal, getuigenverklaringen, videobeelden enzovoort. Maar in hun eindrapport weigerden ze het bewijsmateriaal te bekijken, gingen ze niet in gesprek met belangrijke getuigen, die inmiddels door de advocaten van Nana werden bedreigd en zich terugtrokken. In Amerika zouden al die mensen al zijn veroordeeld.”

Ze voegt toe dat de politie van Mumbai er net zo lang mee door zal gaan totdat iedereen er moe van wordt, te druk heeft of wordt afgeleid met andere dingen. “CBI of Interpol moet het overnemen indien er sprake is van betrokkenheid van de onderwereld. Ze spelen nu in op het menselijk sentiment en wachten gewoon totdat ze de zaak kunnen sluiten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.