F1rstman gaat op de Bollywood èn Holi tour

F1rstman gaat op de Bollywood èn Holi tourVandaag heeft de populaire zanger F1rstman zijn nieuwe single en videoclip ‘Eén ding’ gelanceerd. Zowel de track als de videoclip zijn helemaal geïnspireerd door Bollywood. De eerste twee lines van zijn verse zijn in het Punjabi en In het refrein hoor je negen Hindi samples door elkaar heen, schrijf radiozender FunX.

In de clip zijn de Bollywood-invloeden duidelijk terug te zien. Ook zitten er invloeden van het Holi (Phagwa)feest in de clip verwerkt. Dit feest wordt op maandag 13 maart 2017 door ongeveer 1 miljard Hindoes wereldwijd, dus ook in India en bijvoorbeeld Suriname, gevierd. Met deze track hoopt F1rstman een klein bruggetje te slaan naar de Bollywood scene waarin hij ook graag wil doorbreken.

F1rstman, wiens echte naam Hassan Syed is, werd geboren in Pakistan en verhuisde met zijn familie naar Rotterdam toen hij drie jaar oud was. In 2015 verschenen zijn eerste singles. Round & round (2015), die hij maakte met Lil’ Kleine Dyna en Bollebof, bereikte de Nederlandse Top 40. Hetzelfde geldt voor Overal (2016) waarvoor hij samen met DJ Youss-F & Boef de videoclip maakte in Marokko. Andere hits in 2016 waren Op en neer en Squat.

Eén ding:

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.