Amit Trivedi componeert voor Jugalbandi

Amit Trivedi0De tweede film van regisseur Sameer Sharma (Luv Shuv Tey Chicken Khurana) is getiteld Jugalbandi. De film verkent de wereld van de klassieke Indiase muziek.

De uitdaging voor de regisseur is om deze ingewikkelde complexe en elitaire wereld van raga’s en gharanas toegankelijk voor jongeren en het meest geschikt voor deze taak is natuurlijk niemand minder dan de populaire componist Amit Trivedi.

Trivedi, bekend als componist van onder meer films als Ishaqzaade, Luv Shuv Tey Chicken Khurana, English Vinglish en meest recent Kai Po Che, heeft de moeilijke taak om de soundtrack van Jugalbandi samen te stellen.

“Amit heeft ook de soundtrack van mijn eerste film gecomponeerd. Nergens tijdens Luv Shuv…heb je het idee dat de soundtrack van deze Punjabi-film gecomponeerd is door een componist uit Gujarat. Amit creëert een sound die grenzen overschrijdt en hij is zeer goed op de hoogte over alle soorten muziek. Dus hij is de aangewezen man voor Jugalbandi.”

De volgende vraag is echter hoe geïnteresseerd is de gemiddelde jongere in de Indiase klassieke muziek? “We hebben teveel vooroordelen over de smaak van jongeren. Klassieke muziek is niet alleen bedoeld voor de elite. We moeten het op een eigentijdse manier introduceren zonder we er teveel mee experimenteren.”

Voor zijn film is de regisseur van plan om de traditionele Indiase klassieke klanken te vermengen met westerse klanken.

“Ik wil mij in de film niet beperken tot de klassieke muziek. Het verhaal van Jugalbandi draait om twee muzikanten – leraar en leerling. Het is een film met veel muziek, verschillende raga’s, jazz etc. Het wordt een muzikale ‘Jugalbandi’ (duet/mix) tussen Oost en West”, aldus Sharma.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.