Komiek Jaspal Bhatti overleden

Romantiek overleed begin deze week en vandaag komt er ook een eind aan komedie. Acteur en komiek Jaspal Bhatti is vanmorgen door een verkeersongeluk om het leven gekomen.

Bhatti, zijn zoon Jasraj (die achter het stuur zat) en actrice Surili Gautam waren onderweg naar Jalandhar voor de promotie van hun film Power Cut, die morgen in de bioscopen verschijnt, toen de auto tegen een boom knalde.

Alle inzittenden werden zo snel mogelijk overgebracht naar het ziekenhuis in Jalandhar. Daar werd de 57-jarige waar doktoren hem dood verklaarden. Zoon Jasraj en Surili Gautam zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Ludhiana. Volgens de artsen in kritieke, maar stabiele toestand.

Bhatti werd geboren op 3 maart 1955 in Amritsar. Hij studeerde aan de Punjab Engineering College in Chandigarh voor elektrotechnisch ingenieur. Tijdens zijn studietijd stond hij bekend om zijn straattheater waarin hij een humoristisch kijk gaf op dagelijkse problemen.

In de jaren 80 en 90 was hij een populair gezicht op de Indiase televisie. Zijn tv-programma’s Ulta-Pulta en Flop Show waren grote hits en fragmenten hiervan worden tot op de dag van vandaag nog vertoond. Hij regisseerde in 1999 ook de film Mahaul Theek Hai, een satire op de politie, bestuur en samenleving.

Bhatti, misschien wel de meest bekende Sikh komiek, was ook te zien in verschillende Bollywood films, zoals Janam Samjha Karo, Fanaa, Aa Ab Laut Chalen, Shakti-the power en Mausam.

De crematie is later vanavond.

Wij wensen de familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.