Amitabh Bachchan 40 jaar in Bollywood

Amitabh Bachchan 40 jaar in BollywoodDe legendarische Bollywood acteur Amitabh Bachchan heeft afgelopen weekend zijn veertigjarig jubileum in Bollywood mogen vieren. Tijdens de laatste dag van het filmfestival van Mumbai, op 7 november 2009, werd ‘Big B’ verrast met een Life Time Achievement Award voor zijn waardevolle bijdrage aan de Indiase Cinema. De koning der koningen van Bollywood, schitterde op 7 november precies veertig jaar geleden voor het eerst op het witte doek in de film ‘Saat Hindustani’. Hiervoor heeft, de inmiddels 67 jarige acteur, zijn eerste Nationale Film Award als ‘Best Newcomer’ mogen ontvangen.

Daarna heeft Amitabh nog tal van awards in ontvangst mogen nemen voor de verschillende kwaliteiten en talenten die hij bezit. Begin jaren ’70 begon zijn populariteit toe te nemen en stond vooral bekend als ‘the angry young man’ in Bollywood. Hiermee heeft hij geschiedenis geschreven als een van de meest prominente figuren in de Indiase cinema. Tijdens zijn carrière als acteur, bleven zijn talenten als zanger, filmproducent en televisiepresentator zeker niet onopgemerkt.

Achter de machtigste man in Bollywood, staat zijn zeer bijzondere vrouw, genaamd Jaya Bachchan. Samen met deze actrice heeft ‘Big B’ twee kinderen, Sweta Nanda Bachchan en acteur Abhishekh Bachchan. Die laatste is getrouwd met de getalenteerde schoonheid Aishwariya Rai.

Na 40 jaar is deze levende legende nog steeds actief als acteur. Hij staat vooral bekend om de films als Parvanaa, Zanjeer, Namaak Haraam, Zanjeer, Kabhie Kabhie, Don en Kabhie Alvida Na Kehna. Onlangs hebben wij hem in de film ‘Aladdin’ mogen bewonderen. In het jaar 2010 worden de films ‘Teen Patti’ en ‘Rann’ verwacht.

Overweldigend nam Big B zijn Life Time Achievement Award in ontvangst en sprak met volle trots dat hij een ieder in Bollywood dankbaar is voor de steun en liefde die hij tijdens zijn gehele carrière heeft gehad. Ook heeft hij zijn dank betuigt aan alle inwoners van India. En natuurlijk zijn familie en fans over de gehele wereld. (©ZD/Bollywood.NL)

23 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Tuesday, November 10th, 2009 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

  2. Sjoo, das heel lang. Maar hij verdiend dat award wel. Hij is een goede acteur.

    Ik kijk erg uit naar zijn film “Paa”. Waarin hij de zoon speelt en Abhishek de vader.
    Je kan hem bijna niet herkennen met al dat make-up. Maar het lijkt me een goede film.

    Wat een variaties allemaal…

  3. Amitabh Bachchan is in mijn visie de onbetwiste kampioen van Bollywood….hij is de meest veelzijdige, kleurrijke, complete en en allround acteur die India ooit heeft voortgebracht.

    Ik was in 2001/2002 in India en vernam van prominenten uit de Bollywood industrie, dat bijna al zijn films als lesmateriaal wordt gebruikt op de Indiase acteerscholen. Zijn werk wordt als basis-vorming gebruikt voor alle acteurs en actrices die later op het witte doek verschijnen.

    Ik hoor vaak genoeg dat mensen Amitabh belachelijk maken of hem met Shahrukh vergelijken en vervolgens afkraken. We moeten geen appels met peren vergelijken. Amitabh heeft de dynamiek van Bollywood haast in z’n uppie veranderd en stijlen gecreëerd die nooit waren vertoond. Vóór Amitabh vind ik Dilip Kumar de enige acteur die ook geprezen mag worden voor zijn meer dan uitmuntende acteerprestaties en dat heeft Amitabh zo vaak aangehaald. Amitabh is nu oud en moet een stapje terug doen. Hij heeft zijn glansrol immers al vervuld.. hoeveel kan je als mens doen? Amitabh is the greatest ever in da Bollywood arena! Hij mag z’n estaffette stokkie doorgeven aan Shahrukh..die is voor het nieuwe tijdperk de beste!

  4. The Best Actor of India………wie kent hem niet.
    of er een vervanger is voor deze man is het nog niet te bepalen.
    Sharukh komt aardig in de buurt.

    Rocky

  5. we gaan geen ezel met paard vergelijken.

    beter dan amitabh is er niet
    de king of bollywood
    srk doet als een aap in een flim.
    allen kinderen houden van hem .

  6. jai!! Zeg dat nooit meer: srk doet als een aap in een flim.
    allen kinderen houden van hem .
    volgens mij ben jij hier de grootste bokito!!

  7. Jai,

    Wie is de ezel en wie het paard……
    Ezel = Shahrukh
    Paard = Amitabh

    Kan me voorstellen dat je zo´n grote fan bent van Amitabh, hij is onwijze goed, zoniet de allerbeste. Zijn performances in Sholay, Deewar, Trishul, Muqadar ka Sikander en dergelijke zijn onevenaarbaar en tijdloos…..als ik deze films bekijk is het alsof het net uit is en je blijft achter het scherm gekluisterd….

    Shahrukh is ook zeer goed maar kan Amitabh zowel in de breedte als ook in de diepte nooit benaderen….Amitabh heeft haast alle rollen op weergaloze wijze op het witte doek neergezet….Shahrukh beheerst slechts enkele stijlen…….daarom was DON 2 bijv. zo nep..nepper dan nep en dan gilden die Shahrukh fans zo luidruchtig!

  8. k vind big b egt nieey onwijs goed ofsoo
    mense overdrijven DAMN..!

    get a life..! mense ruuziën hier over acteurs die se persoonlyk amper kennen

    egt sielig..!

  9. kan iemand mij vertellen in welk films srk gespeeld heeft?kan ik dat misschien via internet bekijken zo kan ik ook zien of srk talent heeft ,hij lijkt mij wel een schatje net zo alsamitabh.

  10. Sharuk khan sucks!!!!!!!!!!!!!!!!!! En lelijk en hij kijkt altijd dom uit zn ogen!!! Laten we gewoon over amitabh hebben!!!

    lange leven amitabh!!! Ik heb veel films van hem van vroeger gezien!!
    wauwwwwwwwwwwwwwwwww. echt super!!!

  11. ik vindt dat je een mens met een ander niet kan verglijken
    elk wezen is op zijn/haar beurt uniek
    filmsterren zoals hema malini rekha muntaz dat zijn pas sterren met een eigen indentiteitgewaast dik dun mollig je herkent ze aan hun uiterlijk
    wat heb je nu alee meisjes effe dun anorexiagevalletjes dun plat geen lichaamlijk inhoud hoeft ook alweer niet zo vettig te zijn maar een beetjes volume een degelijke lichaams uitstraling mag het wel wezen hoor

    gr kirtie

  12. Kirti

    wat doe jij nou??
    Het gaat over amitabh die 40 jaar in het vak zit!!!!!!!!!!!!
    Ik lees geen letter over amitabh in jou “reactie”

  13. hoi JME

    je bedoelt met weinig haar?? of geen haar?

    nergens te vinden. ja ja hij heeft weinig of geen haar. wat je nu ziet is duidelijk een tupetje… ja wat wil je de beste man is al boven de 60..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.