Piraterij treft nieuwe Bollywood films

Piraterij treft Bollywood filmsDe Bollywood film ‘Kambakht Ishq’ is nauwelijks wereldwijd in première gegaan of er waren al kopieën te downloaden op diverse sites over de hele wereld. Het treft elke nieuwe Bollywood productie: een pre-view DVD die toch voor de officiële release uitlekt, een CAM versie die met behulp van een camcorder illegaal in de bioscoop wordt opgenomen of een gestolen exemplaar bij een distributie centrum. Allemaal vinden ze hun weg naar het internet waar films op diverse afgeschermde ’torrent’ sites of het usenet door een ieder snel te downloaden zijn. Ook de succesvolle film ‘New York’, die twee weken geleden in première ging, is populair bij film’piraten’.

Het is echter geen probleem van Bollywood alleen. Ook Hollywood films worden op grote schaal gekopieerd en op het web geplaatst. De filmmaatschappijen hebben geen grip op de aanbieders van het gekopieerde materiaal. Als er ergens een illegale site wordt afgesloten is er binnen een dag weer in een andere in de plaats. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die de sfeer, het geluid en het grote beeld op het witte doek van een bioscoop nog kunnen waarderen. Anders zou de filmindustrie al lang zijn ingestort.

10 REACTIES

  1. […] post by Administrator Posted on Tuesday, July 7th, 2009 and is filed under Uncategorized. You can follow any […]

  2. wow nou k vind best dom dat het nu al zo gemakkelijk kan die films zijn net uit in de bios en nu al te downloaden
    nou k ga um gwn kyke in de bios

  3. Hahahahahaha door dit artikel willen jullie juist dat mensen naar de bios gaan en geen bollywoodfilms downloaden via internet. Op zich heel goed, maar wat doen jullie? Jullie zetten er nog een download link bij!!

  4. ik heb kambakht ishq net op me pc gezien lol xD k geef toe en niet alleen die film meerdere ik kon gwn niet wachte vandaar ik ga hem wel kijke in de bios 😛

  5. Nou, ik zal er niet om heen draaien. Ik koop ook wel eens illegale dvd’s.
    Nou moet ik zeggen dat als je een dvd van Yash Raj Films koopt, het beeld en geluid heel slecht is. En als dat het geval is, dan hebben de mensen dus echt geen zin om zo’n kopie dvd te kopen. Tenminste ik dan.
    En naar mijn idee zijn hun de enige als productie maatschappij die echt stappen nemen. Ze geven ook boetes als je hun dvd’s kopieerd en verspreid.

    Wat ik wilde zeggen is dat de andere productie maatschappijen zoals eros, utv, dharma enz. een voorbeeld aan hun moeten nemen.

  6. Ik ben h’m lekker in de bioscoop gaan zien en hij was prachtig. Akshay en Kareena int groot, de dansjes de leuke kledijen dat zze dragen. Beter op scherm dan dvd, op dvd is meestal toch geen goei kwaliteit.

  7. Het is niet zo makkelijk al ze schrijfen he het duur hele nacht voordat het klaar is met downloaden.

  8. n0u iis t0g niieeyt errg 😛

    wie et in de bios wil kyke kan se gang gaan mr k ken wel veel sites waar se g0eie kwaliteit hebbe vn nieuwe filmss dus k vind et wl goed dt di sites er synn..;)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.