Bollywood zangeres Alka Yagnik meest gestreamd op YouTube in 2022

Bollywood zangeres Alka Yagnik meest gestreamd op YouTube in 2022

Bollywood zangeres Alka Yagnik werd vorig jaar maar liefst 15,3 miljard op YouTube gestreamd – een gemiddelde van 42 miljoen per dag – waarmee ze de meest gestreamde act ter wereld is op YouTube (2022).

De in Kolkata geboren Alka (56) is de afgelopen drie jaar de meest populaire artiest op het platform, met 17 miljard streams in 2021 en 16,6 miljard in 2020. Ze staat bovenaan de wereldwijde ranglijst van YouTube van 2022. Bad Bunny (Puerto Rico) staat op de tweede plaats met 14,7 miljard streams.

In de top drie vinden we een drietal mannelijke Bollywood zangers terug:
Udit Narayan (10,8 miljard),
Arijit Singh (10,7 miljard),
Kumar Sanu (9,09 miljard).

De Zuid-Koreaanse supersterren BTS (7,95 miljard) en BLACKPINK (7,03 miljard) haalden allebei de top tien, terwijl andere bekende artiesten genoegen moesten nemen met plekken lager op de lijst: The Weeknd (5,7 miljard) werd 13e; Taylor Swift (4,33 miljard) werd 26e; en Drake (2,9 miljard) werd 50e.

Alka staat sinds oktober 2022 op nummer één in de wekelijkse muzieklijst van YouTube. Ze sloot de laatste week van het jaar sterk af met 366 miljoen streams.

Indiase artiesten domineerden de streamingcijfers van YouTube voor 2022. 12,3 miljard (80%) van de streams van Alka Yagnik in 2022 werden geregistreerd in India. En ze was ook de meest beluisterde artiest in Pakistan (683 miljoen streams).

Alka Yagnik wordt vaak de koningin van de playback-zang genoemd en is één van de meest iconische stemmen van Bollywood. Ze heeft in haar carrière meer dan 20.000 nummers opgenomen voor films en albums gedurende vier decennia.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.