Shah Rukh Khan in lijst van 50 beste acteurs aller tijden

Shah Rukh Khan in lijst van 50 beste acteurs aller tijden

Bollywood acteur Shah Rukh Khan behoeft geen introductie. De acteur, beter bekend als King Khan, heeft een zee van fans die elke dag wachten om een glimp op te vangen van hun favoriete superster. En zijn fandom is een bewijs van hoe Shah Rukh Khan de enige Indiase ster is die staat vermeld als één van de 50 beste acteurs aller tijden in een lijst samengesteld door Empire Magazine.

De Bollywoodster staat in de lijst met onder andere Tom Hanks, Denzel Washington, Gary Oldman, Michelle Williams en Christian Bale.

De lijst noemt enkele van de opmerkelijke rollen in zijn decennialange carrière waaronder die van Rahul Khanna in Karan Johar’s Kuch Kuch Hota Hai, Devdas Mukherji in Sanjay Leela Bhansali’s Devdas, Mohan Bhargava in Ashutosh Gowariker’s Swades en Rizwan Khan in Karan Johar’s My Name is Khan.

Het magazine schrijft: “De favoriete filmster van Ms. Marvel heeft een carrière die nu vier decennia van bijna ononderbroken hits omvat en een fanbase van bijna miljarden. Dat doe je niet zomaar zonder een bijzondere hoeveelheid charisma en absolute beheersing van je vak. Hij is comfortabel in bijna elk genre. Er is vrijwel niets dat hij niet kan.”

De lijst bevat ook de iconische tekst van Shah Rukh Khan uit de film Jab Tak Hai Jaan, “Het dagelijks leven doodt ons een beetje. Een bom doodt je maar één keer.”

Shah Rukh Khan maakt zich momenteel op voor de promotionele werkzaamheden voor zijn nieuwste film Pathaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.