Ajay Devgn haalt uit naar Kichcha Sudeepa: “Hindi was, is en zal altijd onze moedertaal en nationale taal zijn”

Ajay Devgn reageert op Kichcha Sudeepa's commentaar op pan-Indiase films en zegt: "Hindi was, is en zal altijd onze moedertaal en nationale taal zijn"

Bollywood acteur Ajay Devgn haalt hard uit naar acteur Kichcha Sudeepa naar aanleiding van zijn uitspraak dat Hindi niet langer de nationale taal van India is.

Tijdens een recent evenement, verwijzend naar het enorme succes van de film KGF-Chapter 2, die oorspronkelijk in de taal Kannada is gemaakt, zegt Kichcha: “Je zegt dat er een pan-Indiase film is gemaakt in Kannada. Even één kleine correctie. Hindi is niet langer een nationale taal. Zij (Bollywood) maken tegenwoordig pan-Indiase films. Ze hebben moeite om succes te behalen ondanks de nasynchronisatie in het Telugu en Tamil. Vandaag maken we films die taalbarrières overschrijden.”

Ajay Devgn reageerde via Twitter en schreef in het Hindi: “@KicchaSudeep, mijn broer. Als Hindi niet onze nationale taal is, waarom laat je de films die in jouw moedertaal zijn gemaakt dan nasynchroniseren naar het Hindi? Hindi was, is en zal altijd onze moedertaal en nationale taal zijn. Jan Gan Man”

De term “Pan-Indiase film” wordt gebruikt voor een film die gelijktijdig wordt uitgebracht in het Telugu, Tamil, Malayalam, Kannada en Hindi, met als doel de doelgroep te maximaliseren en de inkomsten te verhogen.

Hoewel Hindi één van de vele officiële talen van India is, is er voortdurend discussie over de status van de Hindi-taal als nationale taal. Volgens de grondwet heeft India geen nationale taal.

Ajay Devgn is momenteel te zien in zijn nieuwe film Runway 34.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.