Bekijk de trailer van de Bollywood film Jayeshbhai Jordaar

Bekijk de trailer van de Bollywood film Jayeshbhai Jordaar

De eerste trailer van de Bollywood film Jayeshbhai Jordaar is uit. De film vertelt het verhaal van een Gujrati man die oprecht gelooft in gelijke rechten voor mannen en vrouwen in de samenleving.

De trailer laat ons kennismaken met de wereld van Jayeshbhai, die in een patriarchaal dorp woont waar hij de volgende is om de functie van sarpanch (dorpshoofd) op zich te nemen. Jayeshbhai en zijn vrouw zijn al ouders van een dochter. Ze zijn opnieuw in verwachting. De familie vastbesloten dat het ditmaal een zoon moet worden en ze zijn ook bereid om de baby te doden als het een dochter blijkt. Jayeshbhai, zijn vrouw en kind slaan op de vlucht voor hun familie die hun ongeboren dochter willen vermoorden. Jayeshbhai is op een missie om zijn kind te redden.

De film gaat in op de populaire opvatting dat er een grote voorkeur is voor jongens en dat dit idee vooral leeft onder analfabete mensen uit de arbeidersklasse op het platteland. Een overvloed aan sociale, culturele en economische factoren dragen bij aan deze trend. Een jongen wordt algemeen gezien als een aanwinst; een toekomstige kostwinner en verzorger die voor zijn ouders zal zorgen als ze oud worden. Een meisje daarentegen wordt als een verplichting gezien, omdat ouders vaak onder druk worden gezet om een bruidsschat te betalen wanneer hun dochters trouwen.

Jayeshbhai Jordaar is geschreven en geregisseerd door Divyang Thakkar. De film is geproduceerd door Aditya Chopra en Maneesh Sharma onder Yash Raj Films.

Naast Ranveer Singh maken ook Shalini Pandey, Boman Irani, Ratna Pathak Shah en Deeksha Joshi deel uit van de cast. De film staat gepland voor een release op 13 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.