Actrice Ratna Pathak Shah openhartig over kwaliteit Bollywood

Actrice Ratna Pathak Shah openhartig over kwaliteit Bollywood

“Waarom zijn we zo blij met Bollywood films als Kick en Humshakals? Waarom tolereren we dit? Zijn we niet intelligent genoeg? ” Dat is wat Ratna Pathak Shah zegt in een recent interview.

Ratna Pathak Shah, vrouw van Naseeruddin Shah en moeder van Imaad en Vivaan Shah, is één van de veelgeprezen actrices in de Indiase entertainmentindustrie. Ze is vooral bekend om haar iconische rol als Maya Sarabhai in de sitcom Sarabhai vs Sarabhai. Daarnaast was ze ook te zien in de films Golmaal 3 en Kapoor & Sons. Ratna is een van de zeldzame actrices die het vak met respect behandelen en er elke dag aan werken.

De ervaren actrice is intelligent, scherp en buitengewoon openhartig. Je kunt altijd van haar verwachten dat ze zegt waar de meeste anderen voor terugdeinzen.

“Sommige films stellen hogere eisen aan acteurs en dat zijn het soort films die hopelijk zullen helpen bij het veranderen van de films die in India worden gemaakt. Waarom zijn wij zo blij met films Kick en Humshakals? Waarom tolereren we dit? Zijn we niet goed opgeleide, intelligente mensen? Dit is geen amusement, althans niet voor mij.”

Een paar jaar geleden had de veelgeprezen actrice veel kritiek op de film Sholay uit 1975, die nog steeds als een klassieker wordt beschouwd.

“Sholay een reeks stereotypen en leende vooral van ideeën uit films van over de hele wereld, voornamelijk Amerikaanse films. En wij praten nog steeds vol lof over deze film. Wat voor zelfanalyse doen we dan als filmland? Het is erg genant.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.