Bollywood regisseur Karan Johar schrapt zijn ambitieuze project Takht

Bollywood regisseur Karan Johar schrapt zijn ambitieuze project Takht

Bollywood regisseur Karan Johar zou na zijn succes met liefdesverhalen als Kuch Kuch Hota Hai (1998), Kabhi Khushi Kabhie Gham (2001), Kabhi Alvida Na Kehna (2006), My Name Is Khan (2010), Student Of The Year (2012) en Ae Dil Hai Mushkil (2016) zich voor het eerst wagen aan een historisch drama. In augustus 2018 kondigde hij de film Takht aan. Hij zou de zeven prominente acteurs Ranveer Singh, Kareena Kapoor Khan, Alia Bhatt, Anil Kapoor, Janhvi Kapoor, Vicky Kaushal en Bhumi Pednekar voor het eerst samenbrengen. De hype was ongekend. Maar nu komt het bericht dat Karan heeft besloten om de film vooralsnog te schrappen.

“Er zijn verschillende redenen dat Karan tot dit besluit is overgegaan. Ten eerste is het een zeer dure film om te maken. Daarnaast heeft ook Karan dankzij Covid-19 enorme verliezen geleden doordat producties stil zijn komen te liggen. Op dit moment zitten veel projecten in de productiefase of zijn klaar en wachten op een release. Zo is er Brahmastra, maar ook Dostana 2, Shershaah en Liger en anderen. Takht toevoegen aan deze lijst is geen goed idee”, zegt een business analist.

Maar er is nog een reden. “Sinds de aankondiging was er geen enkel productiebedrijf dat de film wilde co-produceren. Het gerucht ging dat Fox Studios zou hebben toegezegd vanwege hun samenwerking met Dharma. Maar Fox heeft nooit getekend. Karan heeft zijn best gedaan om andere bedrijven te overtuigen, maar zijn inspanningen hebben geen resultaat opgeleverd.”

“De grootste reden voor het schrappen van de film is wellicht het politieke klimaar in India. Takht is gebaseerd op de geschiedenis van de Mughal-overheersing. Wij hebben allemaal gezien wat er is gebeurd met Padmaavat in 2018. Karan wil geen enkel risico nemen met zo’n groot project en het geld dat ermee gemoeid is. Wellicht dat hij het project over een paar jaar nieuw leven inblaast. Maar voor nu is het even genoeg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.