Bollywood-giganten gaan Republic TV & Times Now aanklagen wegens “onverantwoordelijke” berichtgeving

Bollywood-giganten gaan Republic TV & Times Now aanklagen wegens "onverantwoordelijke" berichtgeving

Bollywood-giganten, waaronder filmmakers en acteurs, zijn gerechtelijke procedures gestart wegens “onverantwoordelijke berichtgeving door bepaalde mediabedrijven”.

De Indiase zender NDTV meldt dat Shah Rukh Khan, Salman Khan, Aamir Khan, Akshay Kumar, Ajay Devgn, Karan Johar, Aditya Chopra en Farhan Akhtar de strijd aangaan tegen Republic TV en Times Now. De rechtszaak wordt aangespannen tegen Arnab Goswami en Pradeep Bhandari van Republic TV en Rahul Shivshankar en Navika Kumar van Times Now.

Bollywood werd na de dood van Sushant Singh Rajput in een kwaad daglicht gezet door deze zenders. De presentatoren beschuldigden Bollywoodsterren. Zij maakten hierbij gebruik van “zeer denigrerende woorden en uitdrukkingen” waarmee zij de Bollywoodwereld omschreven zoals “vuil”, “uitschot” en “druggebruikers”.

De klacht stelt verder dat de kanalen provocerende uitdrukkingen gebruikten als: “Bollywood moet worden schoongeveegd”; “Alle parfums van Arabië kunnen de stank van dit vuil en uitschot van Bollywood niet wegnemen”; “Dit is de smerigste industrie van het land”; en “Het met cocaïne en LSD doordrenkte Bollywood”.

Het voegde eraan toe dat de kanalen en sociale media “zich moeten onthouden van het maken of publiceren van onverantwoordelijke, denigrerende en lasterlijke opmerkingen tegen Bollywood en zijn leden.”

Na de dood van Sushant op 14 juni 2020, werd de Bollywood-filmindustrie aangevallen nadat beschuldigingen van hypocrisie en pesten in de industrie naar voren kwamen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.