Bollywood is niet alleen maar glitter en glamour

Bollywood is niet alleen maar glitter en glamourFilmregisseur Abhinav Kashyap deed niet alleen een boekje open over zijn ervaringen met de pesterijen van Bollywood acteur Salman Khan. In zijn Facebook post liet hij ook weten dat castingbureaus een grote rol spelen bij het kleineren van groot talent. Hij belicht de duistere kant van Bollywood.

“De dood van Sushant Singh Rajput brengt onder andere de rol van YRF Talent Management Agency aan het licht en de wijze waarop zij hem tot zelfmoord hebben gedreven, maar dat is aan de autoriteiten om te onderzoeken. Deze mensen maken geen carrière, maar ze verpesten je carrière en je leven. Na tien jaar te hebben geleden, kan ik je met vertrouwen zeggen dat zo’n agentschap je de dood injaagt. Ze houden zich aan een onuitgesproken gedragscode.”

“De talentscout lokken jonge mensen zonder filmachtergrond met gratis uitnodigingen naar Bollywoodfeestjes onder het mom dat ze daar worden voorgesteld aan beroemdheden. De droom van glitter en glamour in combinatie met de verleiding van het geld is waar ze je mee lokken. De jonge talenten worden vervolgens genegeerd en slecht behandeld. Dit breekt hun zelfvertrouwen.”

“Zodra dat is verbroken, bieden de scouts hen een meerjarige exclusiviteitscontract aan en zetten ze onder druk om te tekenen door te beloven hen te beschermen tegen ‘roofdieren’. Let wel, er gelden zware straffen voor hen die de juridische contracten verbreken. Maar de scout zorgt ervoor dat het jonge talent geen andere optie heeft dan te tekenen.”

“Zodra het talent heeft getekend, geven ze hun recht op een vrije keuze op. Ze mogen niets bepalen betreffende hun eigen carrière, films en krijgen heel weinig betaald. Het is een soort dwangarbeid. Zelfs als het ze lukt om te ontsnappen uit de klauwen van deze mensen, worden ze systematisch geboycot en worden artikelen geschreven om hen zwart te maken.”

“De talenten gaan op zoek naar een ander bureau, maar iedereen speelt hetzelfde spelletje. Ze pesten je net zolang totdat je zelfmoord pleegt of bezwijkt en uiteindelijk in de prostitutie of escortservices beland om het ego van de rijken te voeden. Dit geldt ook voor het bedrijfsleven en de politiek.”

1 REACTIE

  1. Wat een onverantwoordelijke uitspraak van Abhinav Kashyap: ze pesten je net zo lang tot je zelfmoord pleegt. Sushant Singh Rajput was sinds jaren depressief maar stopte met het slikken van medicijnen. Hij heeft de hele week tot laat in de nacht gefeest. 3 Dagen vóór zijn dood, pleegde zijn manager zelfmoord maar daar wordt met geen woord over gerept. Misschien heeft er iets anders gespeeld wat niet voor de buitenwereld bedoeld was. En heeft hij daarom ook geen notitie achtergelaten voor zijn drastische stap. Niemand kan een ander tot een laffe daad als zelfmoord aanzetten, dat is een beslissing die de persoon in kwestie zelf neemt. Het is zeer kwalijk om anderen de schuld hiervan te geven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.