Bollywood acteur Arjun Rampal uit ongezouten mening over luchtvervuiling in Delhi

Bollywood acteur Arjun Rampal uit ongezouten mening over luchtvervuiling in DelhiWaar wij in Nederland kampen met een stikstofprobleem is dat nog helemaal niets in vergelijking met het luchtvervuilingsprobleem in Delhi en dat ondervond Bollywood acteur Arjun Rampal recent in Delhi.

Toen de 46-jarige acteur in Delhi aankwam besefte hij pas hoe ernstig het met de stad is gesteld. “Het is absoluut walgelijk wat er van deze stad is geworden.”

Hij is van mening dat het hoog tijd wordt dat mensen nu in actie komen om de stad te redden. “De lucht hier is ‘onadembaar’. De vervuiling is niet alleen merkbaar, maar ook zichtbaar. Je ziet overal smog. Mensen dragen maskers. Hoeveel meer bewijs hebben we nodig om wakker te worden en actie te ondernemen? Red Delhi! De algemene luchtkwaliteitsindex van de stad staat op 407. Het was 484, volgens de officiële gegevens”, aldus Arjun.

Een algemene luchtkwaliteit tussen 0 en 50 wordt beschouwd als ‘goed’, tussen 52 en 100 ‘redelijk’, tussen 101 en 200 ‘matig’, tussen 201 en 300 ‘ slecht’, tussen 301 en 400 ‘zeer slecht’ en tussen 401 en 500 ‘ ernstig’.

Delhi valt sinds dit jaar in de categorie zeer ernstig of noodgeval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.