Bollywood actrice Parineeti Chopra openlijk over haar strijd tegen depressie

Bollywood actrice Parineeti Chopra openlijk over haar strijd tegen depressieNadat Bollywood actrice Deepika Padukone publiekelijk bekendmaakte dat ze een tijdlang depressief is geweest, is het onderwerp nu toegankelijker. Het heeft ervoor gezorgd dat Parineeti Chopra nu openlijk durft te spreken over deze donkere fase in haar leven.

“Ik huilde wel 10 keer per dag, had pijn op mijn borst en dacht dat dat nooit zou verdwijnen.” Dat is hoe Parineeti de situatie in de periode van 2014-2015 omschrijft. Haar leven stortte in elkaar, of het nu om haar carrière ging of haar privéleven.

“Een deel van 2014 en heel 2015, ongeveer anderhalf jaar heb ik de slechtste tijd van mijn leven ervaren. Twee films, Daawat-e-Ishq en Kill Dil, waren geflopt. Dat was de eerste tegenslag. Van het een op het andere moment had ik geen geld. Ik had wel geld verdiend, maar ik had een huis gekocht en een paar grote investeringen gedaan. En toen volgde de relatiebreuk. Letterlijk alles was ingestort. Ik had niets positiefs om naar uit te kijken”, zegt de 30-jarige.

“Ik leefde in mijn eigen wereld, en kon niet eten en ik sliep niet goed. Ook had ik ook geen vrienden meer, omdat ik alle contact met vrienden en familie had verbroken. Wat ik deed was mezelf afsluiten van de wereld. Ik zat op mijn kamer, tv te kijken, te slapen en de hele dag vooruit te staren als een zombie. Ik was dat typische depressieve meisje die je in films ziet.”

Parineeti vond steun in haar broer Sahaj en beste vriendin Sanjana. Maar ook met hun steun was elke dag nog altijd een hevige strijd. “Ik was altijd overstuur en kon niet stoppen met huilen. De pijn op mijn borst leek maar niet te verdwijnen. Ik had nog nooit een depressie meegemaakt en dacht dat ik hier nooit uit zou komen. Dat overkwam mij in dat jaar.”

Begin 2016 begon Parineeti te werken aan haar herstel. “Ik werd fitter, tekende de films Golmaal Again en Meri Pyaari Bindu. Daarna ben ik verhuisd. Ik nam het heft in eigen hand. Ik moest hieruit komen. Persoonlijk ging het ook goed. Ik begon weer af te spreken met vrienden. In die tijd heb ik veel telefoontjes moeten plegen om mijn excuses aan te bieden omdat ik het contact had verbroken.”

De actrice heeft deze periode meegemaakt toen ze nog maar 25 jaar was. Maar ze heeft er nu vrede mee en is nu in staat om om te gaan met de minder goede periodes. “Nu weet ik zeker dat als er iets misgaat dat ik er klaar voor ben. Eerlijk gezegd, bedank ik God elke dag dat ik deze periode zo vroeg in mijn leven heb mogen meemaken. Het maakt je sterker voor de toekomst.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.