Bollywood acteur Amitabh Bachchan: “75 procent van mijn lever is weg”

Bollywood acteur Amitabh Bachchan: "75 procent van mijn lever is weg"Bollywood acteur Amitabh Bachchan sprak tijdens de opening van de campagne Banega Swasth India openlijk over zijn gezondheidsproblemen, in de hoop meer mensen aan te moedigen om deel te nemen aan regelmatige controles en testen.

“Ik blijf steeds weer terugvallen op mijn eigen ervaring en probeer hiermee aan te geven dat het ontzettend belangrijk is om jezelf van tijd tot tijd te laten testen. En ik vind het niet erg om dit publiekelijk te zeggen, maar ik heb tuberculose en hepatitis B overleefd. Helaas allemaal te danken aan een slechte bloedtransfusie. Hierdoor is 75 procent van mijn lever verdwenen. Maar gelukkig werd het geconstateerd, en dat na 20 jaar. Ik leef op 25 procent van mijn lever.”

Dit gebeurde nadat Amitabh ernstig gewond raakt op de set van de film Coolie en ruim 60 eenheden bloed nodig had. Helaas was één hiervan besmet.

Hij vervolgt zijn verhaal. “En er is een remedie. Zelfs voor tuberculose. Bijna acht jaar lang wist ik niet dat ik aan tuberculose leed. En ik blijf het zeggen. Als het mij kan overkomen kan het een ander ook overkomen. En daarom blijf ik er op hameren dat het van groot belang is om jezelf te laten testen. Anders kom je er nooit achter wat er aan de hand is en kan er ook niets worden gedaan.”

Amitabh Bachchan is de ambassadeur voor de campagne Banega Swasth India. Dit initiatief is gericht op het verbeteren van gezondheids- en hygiënenormen voor alle mensen in India.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.