Britse documentaire in de maak over het leven van Bollywood actrice Jiah Khan?

Britse documentaire in de maak over het leven van Bollywood actrice Jiah Khan?Het is zes jaar geleden dat Bollywood actrice Jiah Khan stierf. De destijds 25-jarige ster pleegde zelfmoord op 3 juni 2013 door zichzelf op te hangen aan een plafondventilator in haar huis in Mumbai. Nu wil een populaire Britse omroep een driedelige documentaire maken over de dood van de actrice.

Het team is al in Mumbai voor het vooronderzoek. Een van de coördinatoren meldt dat het nog te vroeg is om iets over de documentaire te zeggen. Hij bevestigt dat het idee bestaat.

Jiah werd geboren in Amerika en groeide op in London. De actrice maakte haar Bollywood debuut in de film Nishabd waarin ze te zien was naast Amitabh Bachchan. Daarna was ze onder meer te zien in Ghajini en Housefull.

Kort na haar door werd bekend dat zij deze ernstige stap had genomen na een ruzie met haar toenmalige vriend Sooraj Pancholi. Op 10 juni 2013 werd hij gearresteerd. Echter, op 2 juli van datzelfde jaar kwam hij op borgtocht vrij. Nadat Rabia Khan, moeder van Jiah, een verzoek voor overdracht indiende, werd de zaak in juli 2014 overgedragen haar het CBI.

Echter, na de overdracht weigerde het onderzoeksbureau de acteur te beschuldigen van moord. Rabia dringt er nog steeds op aan om een serieuze aanklacht wegens moord in te dienen. Maar het bureau adviseerde iets anders.

Vijf jaar na Jiah’s dood werd Sooraj op 31 januari 2017 beschuldigd van medeplichtigheid aan de zelfmoord. De zaak is nog steeds niet opgelost.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.