Raakt de spanning tussen India en Pakistan ook Bollywood?

Sooraj Barjatya bevestigt nieuws over film met Bollywood superster Salman Khan

De huidige spanning tussen India en Pakistan, naar aanleiding van een zelfmoordactie in Kasjmir twee weken geleden, zou ook te merken zijn in de Bollywood scene. Dat beweert de Nederlandse krant het Algemeen Dagblad vandaag. De krant schrijft dat beroemde Bollywood acteurs zich online mengen in de strijd.

Zo zou superster Salman Khan na de aanslag op een Indiaas militair konvooi -volgens de krant- opgeroepen hebben tot een compleet verbod van Pakistaanse filmsterren in Indiase films. Als tegenreactie op dat massaal gedeelde bericht mag in Pakistaanse bioscopen nu al geen Bollywoodfilm meer worden vertoond, beweert het AD.

Het bericht van het AD is opmerkelijk omdat de uitspraak van Salman niet snel terug te vinden is op social media. Volgens het AD is de sfeer op sociale media gespannen en is het op Twitter al oorlog tussen Pakistan en India.

De Pakistaanse associatie van bioscopen heeft deze week wel bekend gemaakt dat er geen nieuwe Indiase Bollywood releases meer zullen zijn in Pakistaanse bioscopen:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.