Kanker gaf Bollywood actrice Manisha Koirala een nieuw perspectief op het leven

Kanker gaf Bollywood actrice Manisha Koirala een nieuw perspectief op het levenIn 2012 werd bij Bollywood actrice Manisha Koirala eierstokkanker geconstateerd. Ze onderging twee jaar lang een intensieve behandeling en kreeg in 2014 te horen dat ze was genezen. Haar kracht en positieve instelling hadden hun vruchten afgeworpen. Nu heeft ze een boek geschreven over de hele ervaring. Ze wil haar verhaal graag delen en hoopt dat het anderen in dezelfde situatie kan helpen.

“Het voelde alsof dit een soort geschenk was voor mij. Wanneer wij met problemen worden geconfronteerd raken we gefrustreerd. Maar ik ben van mening dat moeilijkheden in ons leven komen om ons iets te leren over onszelf. Het geeft iets goeds terug.”

“Toen ik werd gediagnosticeerd met kanker was ik getraumatiseerd. Maar nu ik terugkijk heeft de ziekte mij een nieuw perspectief op het leven gegeven. Het gaf mij ook hoop. Het deed mij ook beseffen dat mijn leven en gezondheid belangrijk zijn.”

Het boek is getiteld Healed: How Cancer Gave Me a New Life. Het was echter niet makkelijk voor Manisha om de ervaring te herbeleven en op papier te zetten. “Het was een emotionele achtbaan. Het was erg pijnlijk om alle herinneringen in detail te herbeleven en op te schrijven. Ik heb een periode gekend dat ik het gevoel had dat ik het boek niet zou kunnen afmaken. Het voelde niet goed en ik vond het schrijven ineens een slecht idee. Ik stopte er dan ook gewoon mee.”

“Maar uiteindelijk wilde ik mijn verhaal aan de mensen vertellen. En dat motiveerde mij om het boek toch af te schrijven. Ik wilde mezelf aanmoedigen, maar ook kankerpatiënten motiveren en hun kracht geven in deze moeilijke situatie.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.