Bollywood ster Kader Khan op 81-jarige leeftijd overleden

Bollywood ster Kader Khan op 81-jarige leeftijd overleden

De bekende Bollywood ster Kader Khan is op oudjaarsdag, 31 december 2018, na een langdurige ziekte op 81-jarige leeftijd overleden in het ziekenhuis in Canada. Khan, die bekend stond om zijn komische rollen met name in de jaren negentig, had een zeldzame hersenziekte.

De in Afghanistan geboren Khan heeft in zijn carrière van vier deccennia ongelooflijk veel verschillende rollen vertolkt. Hij was in die 40 jaar te zien in meer dan 350 films, waaronder Coolie, Baap Numbri Beta Dus Numbri, Hum, Bol Radha Bol, Aankhen, Raja Babu en Judwaa. Daarnaast schreef hij ook vele scripts en filmdialogen.

De Indiase premier Narendra Modi was een van de velen die zijn verdriet uitsprak over Khan’s overlijden. Hij beschreef hem als een performer die “het scherm oplichtte met zijn verbluffende acteervaardigheden en een uniek gevoel voor humor.”

https://www.youtube.com/watch?v=BdN7x5rBqLU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.