Bollywood componist A.R. Rahman betreurt feit dat Indiase muziek niet scoort op internationaal podium

1

Bollywood componist A.R. Rahman betreurt feit dat Indiase muziek internationaal niet scoortBollywood componist A.R. Rahman vindt het een ernstige zaak dat Indiase muziek op internationaal niveau niet aan populariteit schijnt te winnen.

Internet is vandaag de dag het dominante platform waar mensen worden ontdekt. Toch is er een leegte in de muziekindustrie. Het lijkt wel onmogelijk voor Indiase artiesten om een wereldhit te scoren. Volgens A.R. Rahman ligt dat aan het feit dat iedereen hetzelfde te bieden heeft.

“Er is een overvloed aan talent, maar het is wel hetzelfde soort talent. Je moet iets speciaals kunnen. Wanneer iedereen hetzelfde doet, komt alles en iedereen op een hoopje terecht. Als zanger moet je iets nieuws brengen. Er zijn duizenden zangtalenten dus spring daar maar eens uit.”

Rahman hoopt dat Indiase artiesten een leegte in de wereld kunnen vullen. “We moeten onze muziek naar een internationaal niveau tillen. Dat is goed voor ons land, voor onze muziek. Zodra we dat niveau hebben bereikt, kunnen we de wereld muzikaal regeren. Dat zie ik echt wel gebeuren. Er is een leegte in de wereld en ik ben ervan overtuigd dat wij die leegte kunnen vullen. Elk ander genre, taal, muzieksoort heeft het gemaakt. Alles, behalve Indiase muziek.”

“Er loopt genoeg talent rond. Ik hoop dat mijn wens uitkomt.”

1 REACTIE

  1. In welke taal dan behalve Engels? Door minderwaardigheidscomplex zijn Indiers niet bewust van hun eigenwaarde.

    Waarschijnlijk moet je alles vertalen of nog meer remixen. Stelletje onderkruipers !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.