Bollywood komiek Rajpal Yadav veroordeelt tot drie maanden gevangenisstraf

Bollywood komiek Rajpal Yadav veroordeelt tot drie maanden gevangenisstrafBollywood komiek Rajpal Yadav is door het Hooggerechtshof van Delhi veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf. De 47-jarige acteur had in 2010 geld geleend en dit bedrag heeft hij nooit terugbetaald.

Murli Projects deed aangifte tegen de komiek en sleepte het productiebedrijf Shree Naurang Godavari Entertainment, van Rajpal Yadav, voor de rechter. Rajpal leende een bedrag van Rs. 5 Crore (635.000 euro) voor het financieren van zijn regiedebuut Ata Pata Laapata. In 2012 werd een overeenkomst getekend waarin Rajpal ermee instemde om een bedrag van 11.10 Crore terug te betalen. Dit was inclusief rente.

In een eerdere rechtszaak deed Rajpal een toezegging om in ieder geval 7 Crore terug te betalen, in zeven termijnen. Maar geen van de zeven betalingen werd gehonoreerd vanwege onvoldoende saldo. En dus kwam de zaak opnieuw voor de rechter.

Volgens de acteur ging het hier echter niet om een lening, maar om een investering in zijn film. Er zou nooit sprake zijn geweest van een terugbetaling. De acteur wordt nu ook beschuldigd van fraude. “Of iemand investeert zoveel geld of iemand leent zoveel geld. Ik weet niet waar ik precies voor wordt gestraft”, aldus Rajpal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.