#MeToo beweging neemt een vlucht in Bollywood

0

#MeToo beweging neemt een vlucht in Bollywood De #MeToo beweging begon vorig jaar in Hollywood nadat producent Harvey Weinstein door verschillende vrouwen van seksuele intimidatie werd beticht. Een jaar later is Bollywood aan de beurt.

Bollywood actrice Tanushree Dutta zette de eerste stap door nu opnieuw te spreken over een incident dat tien jaar geleden plaatsvond op de set van de film Horn OK Pleasss. Toen ze in 2008 haar verhaal deed werd ze niet serieus genomen. Er was geen begrip voor haar. Diverse actrices spraken hun steun uit voor Tanushree en dit was de eerste stap dat ertoe leidde dat meer vrouwen hun verhaal durven te doen.

Inmiddels zijn diverse beroemdheden beschuldigd van seksuele intimidatie. Het gaat om onder andere Nana Patekar, Vikas Bahl, Subhash Ghai, Sajid Khan, Rajat Kapoor, Alok Nath, Kailash Kher, Anu Malik, Raghu Dixit, Luv Ranjan, Kangana Ranaut, Bhushan Kumar en de laatste is niemand minder dan Amitabh Bachchan.

De 76-jarige legende gaf recent in een interview zijn reactie op de #MeToo beweging en gaf aan dat geen enkele vrouw zich onveilig hoort te voelen. Daar werd door schrijfster Sapna Bhavani fel op gereageerd met: “Jouw imago is binnenkort verdwenen. Jouw waarheid komt ook uit.”

Akshay Kumar sprak zich uit en verzocht de makers van Housefull 4 om de opnames voorlopig aan banden te leggen. “Ik wil niet werken met mensen die hier schuldig aan zijn. Degenen die seksuele intimidatie hebben ervaren moeten worden gehoord en gerechtigheid krijgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.