Freida Pinto: “Bollywood en India niet klaar voor een #MeToo beweging”

Freida Pinto: "India is niet klaar voor een #MeToo beweging"Bollywood actrice Freida Pinto is nu te zien in de film Love Sonia, waarin mensenhandel wordt belicht. De film verschijnt op het moment dat de #MeToo-beweging een veel besproken onderwerp is in de Verenigde Staten. Sprekend over de impact van deze beweging zegt Freida dat zoiets niet snel in India zal gebeuren.

“De reden dat de beweging zoveel aandacht krijgt in de VS is vanwege de collectieve stem van het volk. Er zijn veel vrouwen die hun verhaal willen doen en zij ontvangen veel steun. Ook van journalisten die de moed tonen om deze verhalen te schrijven. Ik weet niet of India klaar is voor zo’n dergelijke beweging.”

“Het is niet makkelijk om je verhaal te doen. Ook in de VS wilden sommige vrouwen hun identiteit beschermen en spraken alleen over wat hen is overkomen nadat ze de garantie kregen dat de media geen verkeerd beeld zou geven.”

“In India heerst nog steeds een angst om veroordeeld te worden. Vrouwen voelen zich niet veilig om hun verhaal uit de doeken te doen vanwege het algemene gebrek aan steun uit de samenleving. Hopelijk zal daat snel verandering in komen. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ook in de meest ontwikkelde landen ook nog steeds sprake is van vrouwenhaat. Het enige verschil is dat zij het beter weten te verbergen”, aldus Freida.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.