Sanjay Leela Bhansali wil boek schrijven over tegenslagen release Padmaavat

Sanjay Leela Bhansali wil boek schrijven over tegenslagen release PadmaavatDe Bollywood film Padmaavat, van regisseur Sanjay Leela Bhansali, kreeg veel te verduren voordat het vorig jaar december in de bioscopen zou verschijnen. De release werd uitgesteld en de film werd uiteindelijk twee maanden later uitgebracht. De bedreigingen hebben een groot effect gehad op Sanjay en zijn hoofdrolspeelster Deepika Padukone. Daarom wil hij nu zijn kant van het verhaal vertellen door een boek te schrijven over de hele beproeving.

“Het was een traumatische ervaring voor Sanjay. Het maken van de film was mentaal minder zwaar dan de controverses die ontstonden. Die tegenaanval had hem volledig overrompelt. Hij had dit niet zien aankomen. Sanjay werd beschuldigd van precies het tegenovergesteld van wat hij wilde laten zien met deze film”, aldus een vriend van de familie.

“Padmaavat is bedoeld als ode aan de dapperheid van de Rajput-gemeenschap. In plaats daarvan werd hij ervan beschuldigd dat hij de gemeenschap en hun waarden zou hebben beledigd. Het was allemaal zo onwerkelijk en eng. Het leek wel een complot om de film neer te halen. Sanjay begrijpt nog steeds niet wat er eigenlijk i gebeurd en waarom. Hij is niet eens op de hoogte van alle problemen. De enige vraag die hij maar bleef stellen was: ‘Maar wat heb ik dan verkeerd gedaan?'”

“De ervaring was bizar en angstaanjagend. Hij wil dat het gewoon allemaal verdwijnt. Maar hij weet dat hij de confrontatie ooit zal moeten aangaan. Hij wil alle drama en trauma verwerken en hoopt dit te kunnen doen door er een boek over te schrijven”, voegt hij toe.

Padmaavat werd recent vrijgegeven voor een wereldwijd publiek op Amazon Prime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.