Bollywood film Padman verboden in Pakistan

0

De Bollywood film Padman, dat het afgelopen weekend wereldwijd werd uitgebracht, is verboden in Pakistan.

Padman is geregisseerd door R Balki. Zijn doel is om bewustzijn te creëren over menstruatie, hygiëne en maandverband. Pad Man is geïnspireerd door het verhaal van Arunachalam Muruganantham, die een goedkope machine uitvond om maandverband te maken.

“Wij kunnen het niet toestaan dat filmdistributeurs films vertonen die tegen onze tradities en cultuur ingaan”, aldus een lid van de Federale Filmraad in Pakistan. “Films over taboeonderwerpen kunnen niet in onze bioscopen worden vertoond. Dat past niet in onze cultuur, maatschappij of religie”, aldus een collega.

Syed Noor, een gerenommeerde Pakistaanse filmmaker, zegt dat distributeurs films beter moeten screenen. “Niet alleen Padman, maar zelfs Padmavat had niet in Pakistan moeten draaien omdat deze moslims in een negatief daglicht stelt.”

Intussen heeft ook de filmraad in Punjab geweigerd de film te bekijken. Ze gaan het gesprek over het taboe-onderwerp liever uit de weg.

Akshay Kumar is trots om deel uit te maken van deze film. “Niemand wil of durft erover te praten. Vrouwen denken dat het een taboe is en dat het respect voor hen daalt als erover wordt gesproken. Het wordt hoog tijd dat we uit die illusie stappen.”

Padman werd goed ontvangen door het publiek en krijgt zeer goede recensies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here