Bollywood regisseur Karan Johar biedt excuses aan Alia Bhatt aan

Bollywood regisseur Karan Johar heeft altijd commerciële films gemaakt en daarmee is een van zijn eisen dat zijn acteurs en actrices er altijd op en top moesten uitzien. Nu hij de problemen van bodyshaming ziet voelt hij zich verantwoordelijk en schuldig.

“Toen Alia Bhatt auditie kwam doen voor de rol heb ik haar gevraagd om af te vallen. Ze zag er gezond uit, maar naar mijn mening was ze ’te dik’. Als ik nu zie hoe hysterisch ze kan zijn over haar lichaam, voel ik mij verantwoordelijk.”

“Alia staat onder druk van de industrie en het beeld dat actrices altijd in vorm moeten zijn. Ze is elke dag in de sportschool te vinden en als ze een kilo aankomt dan wordt ze gek. Ik denk dat ik hier een aandeel in heb. Nu ik zelf vader ben van twee kinderen denk ik er anders over. Ik zou dit mijn kinderen nooit aandoen. En ik zou graag mijn excuses aan Alia willen aanbieden.”

Volgens Karan is de obsessie van Bollywood-acteurs met hun lichaam te wijten aan de constante vergelijking met Hollywood. “als zij allemaal dun en sexy zijn en in satijnen toga’s op de rode loper verschijnen, dan willen wij dat ook.”

Terwijl Karan zijn spijt betuigt over de zaak, is het hopen dat de kwestie van bodyshaming maar snel verdwijnt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.