‘Bollywood films verrassend alternatief voor veel christenen’

Bollywoodfilms bieden sinds jaar en dag een relatief veilige kijkervaring. Er is geen sprake van grof geweld, expliciete seks en gevloek zoals we in veel Hollywood films gewend zijn. Daardoor zijn Bollywood films een verrassend alternatief voor veel christenen. Dat schrijft EO Visie, het christelijke magazine van Nederland.

Blootscenes liggen erg gevoelig in India en kom je dus niet zomaar tegen in Bollywood. Dit zorgt ervoor dat je met een gerust hart naar Bollywoodfilms kunt kijken, zonder ongewenste verrassingen op het beeldscherm. Dit komt omdat de Indiase overheid bovenop de huid van haar filmmakers zit.

De Centrale Raad voor Filmcertificatie beoordeelt alle producties en deelt de films in in vier categorieën, waarvan het U/A-certificaat geschikt is voor het grootste publiek. Hoewel films met dit certificaat geweld, mild seksuele scènes, angstaanjagende scènes en mild grof taalgebruik kunnen bevatten zijn ze volgens de overheid prima geschikt voor kinderen onder de twaalf als een volwassene meekijkt.

Deze ‘gecensureerde’ films uit India veroveren de wereld en zijn geliefd bij steeds meer christenen aldus EO Visie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.