Indiase film Sexy Durga wint belangrijkste prijs op IFFR

Op het Internationaal Film Festival Rotterdam heeft de film ‘Sexy Durga’ van de Indiase regisseur Sanal Kumar Sasidharan de hoofdprijs gewonnen. Aan deze onderscheiding, de Hivos Tiger Award 2017, is een bedrag van 40.000 euro verbonden. De jury prees de grotendeels geïmproviseerde film over twee geliefden op de vlucht om zijn “gewaagde en vindingrijke aanpak”.

Durga is de naam van een jonge vrouw die in het holst van de nacht samen met haar vriend Kabeer een trein naar een verre bestemming probeert te halen. Maar daarvoor moeten ze eerst het dichtstbijzijnde station zien te bereiken, een onderneming die hen overlevert aan de goedheid van vreemden. De hulp die hen geboden wordt, neemt al snel bedenkelijke vormen aan, de politie heeft het te druk met haar eigen nering en de verlatenheid van de nacht maakt de beklemming compleet.

Regisseur Sanal Kumar Sasidharan (1977, India) heeft studies afgerond in zoölogie en rechten waarna hij aan de slag ging als advocaat. Als filmfanaat gebruikte hij zijn netwerk om Kazhcha Film Forum, een crowdfund-platform voor de productie van onafhankelijke films, op te richten. Dit vormde de financiële basis voor het realiseren van zijn eigen films. Zijn korte en lange films zijn vaak bekroond op internationale filmfestivals.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.