Eerste Bollywood film op Nederlandse Netflix

netflix-prem

Netflix, de wereldwijd bekende streaming video on demand dienst, biedt onder andere in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk al langer Bollywood films aan. In Nederland was dat nog niet zo tot afgelopen week. Toen lanceerde Netflix Nederland de eerste Bollywood film voor het Nederlands publiek en wel de film ‘Prem Ratan Dhan Payo’.

Bollywood films zijn niet meer weg te denken uit de reguliere programmering van Pathé. Zo ging de film ‘Prem Ratan Dhan Payo’ met Salman Khan, Sonam Kapoor, Anupam Kher, Neil Nitin Mukesh 4 maanden geleden nog in première in de Nederlandse bioscopen. De Bollywood film is nu dus relatief snel op Netflix.

Is dit de eerste stap van Netflix om nog meer Bollywood films in Nederland aan te bieden? We zullen het zien.

12 REACTIES

 1. ik hoop dat het de eerste maar wel de laatste stap is.
  Bollywood van tegenwoordig is absoluut niet om naar te kijken.
  Wat een klote films maken ze.

 2. Ik vond het geweldig! Ik zoek altijd bollywood films op YouTube en nu kon ik het met ondertiteling kijken op Netflix. De Bollywood films van tegenwoordig zijn zo modern en altijd goeie verhalen. Kom maar met meer Bollywood films netflix! Met mij vele anderen die het ook willen ?

 3. Ben ik ook helemaal mee eens, bollywood films van tegenwoordig zijn erg leuk en vooral de oude ook. Hopelijk komen er meer !

 4. geweldig bollywood films! ben er erg blij mee
  alleen plaats wel goede films erop, Prem Ratan Dhan Payo vind ik niet zo bijzonder. Vraag me af hoe de selectie wordt gemaakt.

 5. Hoop dat er betere en kwaliteit films komen met leuke inhoud en verhaal. Ook oude/nieuwe films zijn leuk.

 6. De oude films van vroeger dat zijn nog steeds de beste. Je had social drama maar ook goeie verhaal loop lijnen films. Neem een voorbeeld van shammi kapoor en sanjeev kumor en amitabh bachan, en jeetendra.

  De nieuwe films zijn gewoon allemaal rotzooi. De films hebben geen verhaal en geen plot en de meeste dingen worden ook weer met de computer gedaan. Muziek valt ook niet om te horen. Die actrices en acteurs zijn ook allemaal lelijk allemaal plastic sugery ingreep.

  Als je oude films wilt ga naar hon3yhd

 7. Ronald,

  Hoveel bollywood filmpjes heeft je kijken?
  Er zijn veel goei movies namelijk bahubali,Chak de India,Dilwale Dulhaniya le jayenge.ik zal je adviseren om ze te kijken en dan reactie geven.

  Bedankt

 8. Gelukkig dat smaken verschillen. Het enige wat ik erover kwijt wil is dat Bollywood haar eigen hart en ziel moet bewaken en niet meegaan in wat het Westen (lees; Hollywood) propageert. Er hoeft niet gezoend te worden of op de overdreven “bloot” tour gegaan te worden. De Bollywood industrie heeft zoveel kwaliteit wat wereldwijd door alle culturen Bollywood films worden gekeken en daar hoeven dus geen overdreven obsceniteiten in.

 9. Gle, hier hoef ik niets aan toe te voegen. helemaal mee eens.
  Vind niet alle Bollywoodfilms mooi op netflix maar dat geldt ook voor niet bollywood films. Wat ik erg kan waarderen en ook heel interessant vind om naar te kijken zijn films zoals Padman, Toilet,Pink,Mary com, Dangal, Drishyam, Aarakshan ea die een blik werpen op de levenswijze/problemen maar ook successen in India. Verder vindt ik de films van Aamir Khan, Shahrukh khan en Ranbir kapoor helemaal het einde. Ranbir Kapoor heeft n hele andere manier van acteren en zit vol humor.
  Van de vrouwelijke acteurs vind ik Kajol erg goed en Depika.
  Groetjes,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.