Anushka Sharma baalt van seksisme in Bollywood

anushkasharmastoryDat mannen en vrouwen niet gelijk worden gewaardeerd in bijna elk vakgebied moge duidelijk zijn. In films hebben vrouwen zowel in films als daarbuiten vaak te maken met seksistische vragen. Zo werd Anushka Sharma laatst gevraagd of ‘actrices buiten werk om vrienden kunnen zijn’. Anushka gaf een prachtig antwoord op deze eeuwenoude vraag.

“Natuurlijk kunnen ze vrienden zijn. Als twee mensen goed met elkaar kunnen opschieten, dan kan dat. Als ik geen klik voel met een persoon, dat mag dat een acteur, regie-assistent zijn of wie dan ook, dan is de kans op een vriendschap erg klein. Maar is die klik er wel, dan vorm je vanzelf een band.”

“Mensen willen graag geloven dat actrices niet samen door een deur kunnen. Ze denken dat ze alleen goed zijn voor roddels en ruzies. Denk je echt dat acteurs niet met elkaar concurreren? Maar nee, het is makkelijker om te praten over vrouwen.”

En ons geloof in de mensheid is weer hersteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.