Films ‘Queen’ en ‘Haider’ winnen meeste IIFA awards

queenAfgelopen weekend werden de IIFA Awards, ook wel de Bollywood Awards, uitgereikt in Kuala Lumpur (Maleisië). De drama film ‘Queen'(FOTO) en de film ‘Haider’ vielen zaterdag behoorlijk in de prijzen bij de uitreiking van de de 16e IIFA awards. ‘Queen’ ging naar huis met drie onderscheidingen en ‘Haider’ kreeg er wel zes.

Shahid Kapoor en Kangana Ranaut zijn beiden geëerd met de awards ‘Beste prestaties in een hoofdrol’ – (mannelijk en vrouwelijke) respectievelijk voor ‘Haider‘ en ‘Queen‘. Rajkumar Hirani won de award ‘Beste Regisseur’ voor de film PK, terwijl Vikas Bahl’s film Queen een award kreeg voor ‘Best Picture’:

De andere winnaars van de 16e IIFA Awards waren Tiger Shroff en Kriti Sanon die de ‘Best Debuturende Man’ en ‘Best Debuterende Vrouw’ award voor hun film Heropanti hebben gewonnen. De IIFA reikte aan Deepika Padukone de ‘Vrouw van het Jaar’ award uit. Ze had drie succesvolle films in 2014-15: Piku, Happy New Year en Finding Fanny.

Varun Dhawan kreeg een award voor ‘Best Performance in a Comic Role’ voor zijn rol in Main Tera Hero. De IIFA Award voor ‘Beste Prestaties in een negatieve rol’ ging naar Kay Kay Menon van Haider. Tabu ontving de IIFA Award voor ‘Beste Prestatie in een Bijrol – Vrouwelijk’ voor Haider. Riteish Deshmukh kreeg de IIFA Award voor ‘Beste Prestaties in een Bijrol – man’ voor Ek Villain. Ook heeft de film Lai Bhaari de beste regionale film award op IIFA gewonnen

De IIFA Award voor Beste Mannelijke Playback Singer werd gegeven aan Ankit Tiwari voor Galliyan van Ek Villain, terwijl de Best Female Singer Playback award ging naar Kanika Kapoor voor Sunny Leone’s lied Baby Doll van Ragini MMS 2. Shankar-Ehsaan-Loy won de IIFA Award voor Best Music Direction voor 2 States. De IIFA Award voor beste verhaal werd gegeven aan Vikas Bahl, Chaitally Parmar en Parvez Shaikh voor Queen, met in de hoofdrol Kangana Ranaut.

De IIFA Award voor ‘Best Debut Direction’ werd gedeeld tussen Sajid Nadiadwala voor Salman Khan’s film Kick en Omung Kumar voor Priyanka Chopra’s biopic Mary Kom. Veteraan filmmaker Subhash Ghai werd geëerd met de IIFA Outstanding Contribution award.

Haider:

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.