Deven Verma overleden

09deven-vermaActeur, regisseur en producent Deven Verma is dinsdagochtend 2 december overleden na een hartaanval en nierfalen. Hij was 77 jaar.

Hij blies zijn laatste adem uit rond 2 uur in de ochtend in zijn huis in Pune, zijn geboortestad. Hier woonde en studeerde hij politicologie en sociologie voordat hij acteur werd.

Verma was getrouwd met Rupa Ganguly, de jongste dochter van de legendarische acteur Ashok Kumar. De acteur is het best bekend van zijn rollen in films als Angoor, Golmaal, Chori Mera Kaam, Andaz Apna Apna, Bemisal, Judaai, Dil Toh Paagal Hai en Kora Kagaz.

Voor zijn acteerprestaties in Chori Mera Kaam, Chor Ke Ghar Chor en Angoor ontving hij de Filmfare Award voor Beste Acteur in een Komedie.

Verma begint zijn carrière in 1961 met de film Dharamputra. Hij was voor het laatst op het witte doek te zien in 2003 in de film Calcutta Mail. Behalve zijn werk in Hindi-films was hij ook te zien in Marathi en Bhojpuri films. Hij regisseerde tevens vier films, Nadaan, Bada Kabutar, Besharam en Daana Paani en produceerde er vijf. Helaas bleef groot succes uit.

De crematie was op dinsdagmiddag in Mumbai.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.