“Ram-Leela heeft niets te maken met Ram of Krishna”

Deepika-and-Ranveer-Singh-in-Ram-Leela1Sanjay Leela Bhansali zegt dat zijn komende film Ram-Leela is geïnspireerd door en gebaseerd op William Shakespeare’s Romeo en Julia, en dat het niets te maken heeft met de Indiase folklore Ram-Leela of Krishna’s Rasleela.

Sanjay Leela Bhansali, die de film heeft geproduceerd en geregisseerd, reageert hiermee op de aanklacht dat de film de religieuze gevoelens van hindoes kwetst waar het seks, geweld en vulgariteit betreft.

“Het blijkt dat sommige mensen niet goed zijn geïnformeerd betreffende de inhoud van de film Ram-Leela. Wij verklaren hierbij dat de film is geïnspireerd en gebaseerd op William Shakespeare’s werk Romeo en Julia.”

“De genoemde film is niet gerelateerd aan de Indiase folklore Ram-Leela noch gerelateerd aan Rasleela. Het hoofdpersonage in de genoemde film lijkt op geen enkele wijze op Ram”, aldus Sanjay Leela Bhansali.

Klachten over de film waren afkomstig van een groep die geloofden dat de film de religieuze gevoelens van hindoes zou kwetsen, waar het bevat seks, geweld en vulgariteit betreft. Zij dienden een klacht in en eisten dat de titel van de film moest worden veranderd.

De film, met in de hoofdrollen Ranveer Singh en Deepika Padukone, staat nog altijd gepland voor een release op 15 november.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.