Bollywood acteur Pran overleden

pranBollywood veteraan Pran is gisteren op 93-jarige leeftijd in Mumbai overleden. Pran, de geliefde ‘schurk’ van Bollywood stierf na een periode van langdurige ziekte in een ziekenhuis. De acteur, wiens volledige naam Pran Krishan Sikand is, speelde in meer dan 400 films en kreeg in april dit jaar nog de hoogste Indiase cinema onderscheiding; de Dada Saheb Phalke award.

Pran, voornamelijk bekend van zijn rollen in de films als Zanjeer en Amar Akbar Anthony, begon zijn carrière als een held in Punjabi films, maar maakte een enorme impact op Bollywood toen hij als de schurk verscheen in Dilip Kumar’s Ram Aur Shyam. Er was bijna geen enkele grote film in de jaren 70 waar Pran geen deel van uitmaakte. Hij kreeg vaak ook meer geld voor zijn rol dan de hoofdrolspeler.

Pran maakte de rol van de schurk net zo belangrijk als die van de held en stond bekend om zijn verfijnde stijl van acteren. Pran is tevens de persoon die Amitabh Bachchan aan zijn grote doorbraak heeft geholpen. Dankzij Pran landde de film op Amitabh’s schoot en staat hij vandaag de dag bekend als de Angry Young Man. Beide acteurs waren zeer goede vrienden en een van Pran’s laatste publieke optredens was bij Amitabh Bachchan’s 70e verjaardag.

Naast Zanjeer en Amar Akbar Anthony staat Pran ook bekend om zijn rol in de beroemde films Madhumati, Half Ticket, Upkar, Kashmir Ki Kali, Don, Karz, Naseeb en Shahenshah. Hij was voor het laatst op het witte doek te zien in Mrityudaata in 1997.

5 REACTIES

  1. OMG Ben in shock! Heb altijd van zijn filmen gehouden mogen god zijn nabestaande kracht geven !!

  2. The one and the only PRAN he was the legend best actor in negative roles of Bollywood!! R.I.P !!
    We zullen hem heel erg missen!
    Sterkte aan de nabestaanden!!

  3. The legend Pran, heb bijna al zijn filmen gezien.
    R.I.P. Sterkte voor zijn nabestaanden.

  4. Dood is iets dat men niet kan bestrijden er zal een dag komen dat elk mens de dood zal beproeven iets dat zeker is in je leven dat is de dood.Verder wil ik de nabestaanden van het overleden condoleren met het verlies van jullie dierbare.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.