‘Dilwale Dulhania Le Jayenge’ beste Bollywood film ooit?

DilWat is de beste Bollywood film aller tijden? Een lastige klus om dat te bepalen en toch probeerde een Britse pay-per-view film streaming dienst het, speciaal vanwege het 100-jarig bestaan van Bollywood. Het bedrijf hield een opinie peiling waarin aan kijkers en lezers werd gevraagd wat hun favoriete Bollywood film was. Het resultaat was opmerkelijk; een meerderheid van maar liefst 47 procent stemde op de Bollywood film ‘Dilwale Dulhaniya Le Jayenge’ met Shah Rukh Khan en Kajol.

Opmerkelijk omdat de film het won van andere populaire films zoals Hum Hain Kaun Aapke, 3 Idiots, Sholay en Mother India. En aan de ander kant weer logisch want ‘Dilwale Dulhaniya Le Jayenge’ werd gemaakt met Aditya Chopra aan het roer en het koppel SRK en Kajol op het hoogtepunt van hun carrière.

Ben je het er mee eens of heb je een andere favoriete film? Laat het ons weten: welke film verdient volgens jou te worden gekroond als de beste Bollywood film aller tijden?

21 REACTIES

 1. Kabhi Khushi Kabhie Gham was gekroond als amithab geen rol had gekregen. Mohabbatain is ook mislukt door die oude viezerik.

 2. totaal niet mee eens dat dit de beste bollywood film is, het is een normaal romatisch film waarvan we honderden van hebben de songs zijn wel leuk.
  films als tere naam vind ik veel leuker met een apart verhaal en een keer geen happy end

 3. Kahona Pyaar He (ik vermoed dat ik het fout geschreven heb, anyway…that movie)

 4. Devdas; prachtige opnames, de sets zijn schitterend en een zeer aangrijpend verhaal

 5. de meeste mensen die op de flim gestemd hebben zullen zeker jongeren zijn dus hun gaan op de nieuwe flim stemmen ik zou liever Sholay op de eerste plaats zien want zo een flim kan bollywood nooit meer maken en als dat niet zo kan .Dan is Mother india de beste flim als er gestemd moet worden moet je ook naar leeftijden kijken wie wat stem.

 6. ik vind film Dilwale Dulhanya Lejayenge ook TOP FILM
  And also One of my favorite BOLLYWOOD MOVIE!!!

 7. Ik kan wel begrijpen dat die film bovenaan is geeindigt. Het is een tijdloze film dat altijd leuk blijft om het voor de zoveelste te keer te bekijken. Persoonlijk zou ik gaan voor Dil Chahta hai. Maar goed iedereen heeft zijn eigen smaak en voorkeur!

 8. Aryan je moet wel begrijpen dat Sha Rukh geen reet
  voorstelt naast de Big B. die jij een ouwe viezerik vindt , en sha rukh is zelf ook een ouwe lul.

 9. De beste film ooit is voor mij Deewaar uit 1975!!!!!! Het is 45 minuten te lang, maar het heeft behoorlijk goed content die houdt snijdt. Verschillende universele lessen zijn erin verwerkt, zoals: je krijgt waar je in gelooft en laat je niet leiden door hindernissen op weg naar je doel. En zorg ervoor dat je het eerlijk verkrijgt, anders pakt het universum het van je af. Dit is de enige film waarin deze lessen op een zeer intelligente en geen belerende toon is verwerkt. Met de muziek van R.D Burman die ervoor zorgt dat de energie van het scherm spat bij de actiescenes, kan deze film na bijna 40 jaar nog steeds niet stuk!

 10. Dilwale dulhania is een van de best gemaakt films in bollywood. Er is geen een film die beter is maar die wel bijna zo goed zijn zoals kuch kuch hota hai, en veer zaara

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.