Muziekdiva van Bollywood Asha Bhosle in Den Haag

abAsha Bhosle, de ‘Nightingale of Asia’, geeft samen met het Metropole Orkest op 9 mei een eenmalig concert ter viering van haar 80e verjaardag. De grootste muziekdiva van Bollywood geeft het uniek concert in het World Forum in Den Haag. Bhosle heeft als playback-zangeres voor meer dan duizend Bollywood-films liedjes gezongen, maar heeft ook daarbuiten opnames gemaakt en opgetreden in talloze concerten in binnen- en buitenland.

De zangeres die op 8 september 2013 80 jaar wordt heeft meer dan twaalfduizend liedjes gezongen in allerlei talen en in allerlei genres, solo of met zangers als Mohammed Rafi of Kishore Kumar. Volgens het Guiness Book of World Records is ze de artiest die het meest is opgenomen in de geschiedenis van de muziek.

Ze trad eerder ondermeer op samen met Robbie Williams, Nelly Furtado en REM. Tijdens het unieke concert op hemelvaart zullen haar grootste hits in nieuwe arrangementen met het befaamde Metropole Orkest worden uitgevoerd. Het concert valt samen met het Lalla Rookhfestival waarin de herdenking van 140 jaar Indiase migratie wordt gevierd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.