Amitabh Bachchan: “Indiase Cinema brengt mensen samen”

bigb-70Sinds de groepsverkrachting in Delhi, waarbij een 23-jarige student in een bus door zes mannen bruut werd mishandeld en verkracht en later aan haar verwondingen is overleden, is voornamelijk de Hindi filmindustrie aanhoudend onderhevig aan kritiek.

In een recent artikel werd gezegd dat Bollywood ‘te westers’ zou zijn geworden waar normen en waarden zijn verdwenen. Dit zou een ‘verwoestend’ effect hebben op de maatschappij.

Amitabh Bachchan verdedigt de Indiase Cinema door te zeggen dat film, in deze huidige maatschappij, een zeldzaam middel is dat mensen, uit verschillende lagen van de samenleving en culturen onder een dak brengt.

“Velen bekritiseren de filmindustrie en beschuldigen ons van fouten. Maar ik geloof heilig dat film mensen en culturen bij elkaar brengt, want wanneer wij met zijn allen in de bioscoop zitten kijken of vragen wij nooit naar de kaste, de huidskleur of het geloof van de persoon die naast ons zit.”

Hij vervolgt zijn verhaal: “Wij lachen om dezelfde grappen, genieten van dezelfde muziek en huilen bij dezelfde emoties. Er zijn maar weinig middelen in de wereld die kunnen beweren dat ze bijdragen aan de integratie in een land. Daarom ben ik van mening dat film wellicht het enige middel is dat mensen samenbrengt in plaats van onderscheid te maken zoals we dat elke dag wel horen en zien”, aldus Bachchan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.