‘Indiërs boos op Bollywood om verkrachte studente’

“Bollywood films zijn te westers geworden en ‘opgesekst’ en zouden een verwoestend effect hebben op de maatschappij, met als triest en wereldschokkend dieptepunt de verkrachting en marteling van een 23-jarige studente in bus in New Delhi”. Dat schrijft BN/DeStem.

Volgens de krant richt de woede over de verkrachting en dood van een studente, zich nu op de Indiase filmindustrie. Waarden en normen in Bollywood films verdwijnen, zeggen critici. Voorbeelden daarvan zijn 7 Khoon Maaf, waarin een aanrandingsscene zit en een orgasme, en The Dirty Picture, waarin de hoofdrolspeelster een porno-actrice speelt die expliciete erotische bewegingen maakt en aan de drank raakt.

Vrouwen in heel India vinden dat Bollywood ter verantwoording moet worden geroepen. Lees het artikel op de site van BN/DeStem en geef je mening hieronder.

19 REACTIES

 1. wel in westerse steden zijn wel veel minder verkrachting dan in India. Volgens mij het heeft alleen te maken met de opvoeding van de ouders. Ik haat het wanneer ik op straat loop en de indische jongens/mannen mij aankijken alsof ik het laatste meisje op de aarde ben. Ze zijn zo ongemanierd. Als je naar hun winkels binnen gaat, ten eerste zijn daar ik weet niet hoeveel mannen, en dan nog blijven ze naar je staren ewwwww. India groei op, ik weet niet al hoelang je je onafhankelijkheid hebt gekregen, maar ik zie geen ontwikkeling als ik je vergelijk met de landen waar al een lange tijd oorlog is

 2. India ontwikkeld zich in een snel tempo en dat is ook te zien in Bollywood films.
  Naar mijn mening is het onzin om te stellen dat het komt door bollywood films dat vrouwen verkracht worden op straat, omdat er in India heel veel vrouwen verkracht/mishandeld en soms verbrand werden met een wegkijkende politiemacht, dit alles gebeurde voordat men in bollywood wat meer emancipatie van de vrouw in films toonden.
  Ook ten tijde van de censuur op Indiase films dat er GEEN zoenende sterren op het witte doek mocht worden vertoond, werden vrouwen verkracht/mishandeld en soms verbrand ,omdat men bijvoorbeeld de bruidsschat niet had betaald.
  Het is dus een RELIGIEUZE/CULTURELE en TRADITIONELE probleem in India ,de man mag nog steeds 1:zijn vrouw mishandelen 2: andere vrouwen na jagen[vreemgaan] 3: zijn plicht ten aanzien van zijn gezin niet nakomen namelijk zorgen voor voedsel voor vrouw en kinderen ipv zUIPEN.
  Al deze slechte eigenschappen van de man vloeien voort uit religieuze,culturele dan wel traditionele geschreven en ongeschreven regels ,de indiase man distileert al deze slechte eigenschappen uit deze bronnen en de samenleving voert controle op de vrouw uit.
  Als India zich verder gaat ontwikkelen dan moet de overheid de EMANCIPATIE van de vrouw bevorderen en haar BESCHERMING bieden tegen al het RELIGIEUZE/CULTURELE en TRADIONELE BULL SHITT!
  Kortom de Indiase bevolking moet gaan REALISEREN dat de vrouw ruimte nodig heeft om zich volwaardig aan de man te ontwikkelen en dat gaat alleen maar kunnen dmv een CULTUUR omslag.
  Het is dus IDIOOT om te stellen dat een vrouw die zich leuk vrouwelijk kleed in BOLLYWOOD FILMS vraag om verkracht te worden .
  RESPECT AAN ALLE VROUWEN OP DE WERELD en ZEKER AAN VROUWEN DIE ZICH AAN HET BEVRIJDEN ZIJN TEGEN ONDERDRUKKING VAN DE MAN IN SAMENWERKING MET SAMENLEVING, WAAR OOK TER WERELD.

 3. HET RECHT VAN DE VROUW IN SOMMIGE LANDEN IS NOG STEEDS HET “AANRECHT”/KEUKEN , DAT MOET MET DE MEESTE SPOED VERANDEREN!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. This case is very sad, for all women wherever they are, the behavior of the people is not cause by the movies, it doesn’t matter if are violent or not, the problem comes when the people has lost the humanity, when they are not but mere animals, not even animals, cause they don’t do the same, this things happens all over the world, don’t blame the western movies for that tragic death, it has nothing to do, in my country hundreds of women die in hands of man who thinks they have the right to do with them what they please, and is not they way, is very sad see the society arrive to this.

 5. “India ontwikkeld zich in een snel tempo en dat is ook te zien in Bollywood films.” hahahaha hoe stom van je.De rest hoef ik niet eens lezen.

 6. babaw
  je kijkt toch ook naar de mannen anders weet je toch niet dat ze naar je kijken!!!

  de meeste mannen zien vrouwen als een ding
  koken
  kinderen
  sex
  misschien nog een pak slaag

  een vrouw is/beschouw als een
  een moeder
  een zus
  een kind
  een kind

 7. @Sera ja, ik heb niet gezegd dat ik blind ben. Ik blijf niet naar ze staren. Als je op straat loopt doe je je ogen toe? Je merkt toch op als iemand naar je blijft staren? Of werken je zintuigen niet. Pfff waarom reageer ik eens op je stomme reactie?!

 8. @Roy Anand, je veronderstelling dat het een religieus en cultureel probleem is slaat nergens op. Het Hindoeisme heeft altijd geleerd dat een man elke andere vrouw dan zijn eigen vrouw als zijn moeder, zuster of dochter MOET beschouwen. Dat dit niet meer gebeurt komt waarschijnlijk omdat de mensen minder religieus worden. Zoals de meeste bakra’s de 10 geboden niet meer kennen laat staan het naleven, zo kennen de meeste Hindoes de 5 Yams en de 5 Niyams niet meer, laat staan dat ze het naleven. Al deze incidenten duiden erop dat door verdrukking van de religie (Dharma)vanwege de opkomende verwestering, de samenleving bezig is naar de knoppen te gaan. Dus mijn conclusie is dat men weer terug moet naar de oude goede, vertrouwde, beproefde en veilge waarden van de Dharma. Immers, dharmo rakshati rakshitah.

 9. Ik ben eens met de Indiers dat ze de bollywood ook verantwoordelijk stellen van de verkrachting.
  De jongeren zien sex scenes in de films en kicken erop.
  Zoals Hollywood verantwoordelijk is van de schiet incidenten in VS.Een voorbeeld is de schietincident in de bioscoop, de dader vermomd net als Batman en begin te schieten.
  In jongeren in India doen Bollywood na.

 10. nieuwe groep verkrachting :s
  Het heeft alleen maar te maken en dan ook maar alleen te met de OPVOEDING VAN DE OUDERS. Wie zegt dat de films zijn daar verantwoordelijk, zijn gewoon ontzettend achterlijke mensen.

 11. Als Bollywood hiervoor verantwoordelijk is wil dit dus zeggen dat voordat Bollywood bestond er geen verkrachtingen plaatsvonden? Dus toen 7 Khoon Maaf uitkwam gingen vrouwen ook massaal de straat op om mannen te vermoorden? Nee toch? Het is de taak van ouders om hun kinderen het verschil tussen fictie en realiteit te leren. Films zijn voor entertainment en niks anders. Hollywood is ook niet verantwoordelijk voor alle bankovervallen, aanslagen en incidenten.

  lees ook eens dit artikel: http://wereldjournalisten.nl/artikel/2013/01/08/oog_om_oog_tand_om_tand/

 12. Beste lezer,

  Mijn mening is geen persoonlijke aanval op meningen van anderen.

  Ik vind dat de juiste opvoeding dit soort gruwelijkheden aanzienlijk vermindert en de kijk op de maatschappij verbeterd.
  Echter komt het door de ouders die geen gezag hebben over hun eigen kind(eren) en tegenwoordig de meeste films het(zelf)respect onder de 3e generatie een slecht voorbeeld geven.

  Het is dus wel degelijk een feit dat niet alleen de opvoeding, maar ook de huidige Bollywood films
  (met hun pikante scenes ) een belangrijk rol spelen in de maatschappij van India.

  Verkrachting komt in elk land en helaas onder elk cultuur voor, maar dat men Westerse steden vergelijken met India is simpelweg onbegrijpelijk.
  Want als we vergelijkingen maken naar het aantal inwoners in de Westerse steden en in (geheel) India, dan toont men makkelijk aan hoe hun hersenen slecht functioneren.

  Vergeleken het Westen kent India veel meer spiritualiteit en een ongekende schaamte. Los van het feit dat vrouwen daar onterecht worden onderdrukt (wat feitelijk niet hoort in Sanathan Dharm)

  Want als we Bollywood vergelijken met Hollywood zul je al snel merken dat blote borsten al gezien kan worden vanaf je 6e onder Westerse opvoeding.
  De gevoeligheid van schaamte zit diep in onze genen. Het is Aziatisch gegeven.
  Helaas geld dit niet voor een ieder, zoals het Westen.

  Niet alleen is er een economische groei in India, ook vind er een verwestering plaats in India.
  Dat nadelige gevolgen zal hebben op de toekomstige jeugd.
  ————————————————-
  Het Westen heeft de rijkdommen en wijsheden gestolen van India en omgekeerd stelen zij de schaamteloosheid van het Westen.
  ————————————————-
  Bedankt voor het lezen.

  MVG.

 13. babaw

  logisch dat je niet kan volgen want je verstand zit ergens anders

  wedden dat je strax gaat vloeken/uitschelden want meer zit er blijkbaar niet in

 14. Ik was inderdaad verbaasd hoe hier in nederland kleine kinderen liedjes als “munni bednaam huwi”, ” sheila ki jawani” en al die zogenaamde gruwelijke items nummers uit hun hoofd kennen, waarin de vrouw WEER in weinig kleding zelfs ons moeten vermaken! Dus bollywood is degelijk 1 van de factoren waardoor het fout gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.